Teknoloji

Google Allo sohbetleri daha hareketli hâle geliyor

google allo türkiye

google allo Google Allo sohbet uygulaması geçtiğimiz yaz yayınlanmıştı. İnternet devinin mesajlaşma alanındaki yeni denemesi olan Allo, özellikle şirketin yapay zekâ ile çalışan dijital asistanı Google Assistant’ı barındırmasıyla dikkat çekmişti. Allo için yayınlanan son güncelleme, kullanıcılara GIF animasyonlara daha hızlı erişim için bir kısayol getiriyor. Buna ek olarak, 10 yeni hareketli emoji ve Google Assistant’a hızlı erişim imkanı da güncellemenin sundukları arasında yer alıyor.

GIF animasyonları, yayınlandığı günden bu yana Allo deneyiminin bir parçası konumunda. Yapılan yeni değişiklikler ise kullanıcıların mesajlarına uygun animasyonu bulmasını önemli ölçüde kolaylaştırmayı vadediyor. Sohbet çubuğundaki gülen yüz ikonuna dokunup ardından ekranda sola doğru kaydırma hareketi yapıldığında kullanıcıların karşılarına sohbetlerine uygun tüm GIF seçenekleri çıkıyor.

Güncellemeyle birlikte Allo’ya “Şanslı” adını taşıyan bir ikon da eklendi. Bu ikon sayesinde kullancılar arkadaşlarına gelişigüzel bir GIF animasyonu gönderebiliyor. Kullanıcılar Akıllı Yanıtlar üzerinden veya sohbet ekranına “@lucky” yazarak arkadaşlarına gelişigüzel seçilmiş bir GIF animasyonu gönderebiliyor.

Google’ın güncellemeyle yeniledikleri arasında emojiler de bulunuyor. 10 adet hareket edebilen emoji güncellemeyle Google Allo kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Google Allo güncellemeyle Assistant’a ulaşmayı hızlandırıyor

Güncellemenin getirdiği bir diğer kolaylık ise dijital asistan Google Assistant’a hızlı biçimde ulaşmayı sağlayan kısayol oluyor. Sohbet ekranında mesaj yazma bölümüne eklenen kısayol sayesinde Google Assitant’tan mümkün olduğunca çabuk biçimde yardım alınabiliyor.

İLGİLİ HABERLER