Teknoloji

Google Allo ile özçekimler karikatür çıkartmalara dönüşüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google alloEmoji ve çıkartmaların günlük iletişimdeki kullanımı her geçen gün biraz daha artıyor. Google da yeni mesajlaşma uygulaması Allo için yayınladığı son güncellemeyle bu eğilimi yakından izlediğini gösteriyor. Bundan böyle, Google Allo kullanıcılarının özçekimlerinden özel karikatür çıkartmalar oluşturulabilecek.

Google, otomatik öğrenme ve nöral ağlara olan ilgisini Allo’ya eklediği yeni özellikte de gösteriyor. Allo’nun yeni özelliği, Nintendo Mii veya Snapchat’in Bitmoji’leri gibi kişiselleştirilebilir emoji avatarlar sunmakla yetinmiyor.

Karikatür oluşturma sürecinde otomatik öğrenme ve nöral ağların yardımıyla yüzün haritasını çıkaran Google, kullanıcıların yüz özelliklerini Lamar Abrams tarafından tasarlanan eğlenceli çizimlerle birleştiriyor. Kullanıcılar çıkartmalarını Allo’daki sohbetlerinde arkadaşlarına gönderebilecek.

Google’ın araştırma blogunda basit görünen entegrasyonun arkasındaki metodolojiye dair ilginç bilgiler yer alıyor. Şirket, kişisel çıkartmaları oluşturacak aracın her ırkı, cinsiyeti ve yaşı temsil edecek şekilde hazırlanmasına özen gösterildiğinin altını çizdi.

Google Allo yeni özelliğini ilk olarak Android kullanıcılarına sunuyor

Google Allo’nun özçekimden çıkartma oluşturma özelliği, uygulamanın Android versiyonunda kullanıcılarla buluştu. iOS kullanıcılarının ise bu özellik için biraz daha beklemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER