Teknoloji

Google Allo’ya temel sohbet özellikleri eklemeyi sürdürüyor

google allo

google alloGoogle Allo adını verdiği sohbet uygulamasını geçtiğimiz yılın mayıs ayında duyurmuş ve yaz sonunda da yayınlamıştı. Uygulama temel sohbet özellikleri bakımından iMessage ve Telegram gibi muadillerin gerisinde kalsa da, Google yayınladığı güncellemelerle bu farkı yavaş yavaş kapatıyor.

Uygulama için yayınlanan son güncelleme, grup sohbetlerini şifrelenmiş biçimde gizlemeyi sağlıyor. Daha öncesinde bu özellik sadece bire bir sohbetlerde kullanılabiliyordu. Buna ek olarak, kullanıcılar artık sohbetlerinin gizli olmaktan çıkması için bir zamanlayıcı kurabiliyor.

Pek çok sohbet uygulamasında uzun süredir bulunan sohbet ön izlemeleri özelliği, güncellemeyle Allo’ya eklenenler arasında yer alıyor. Google Allo, bütün bu özelliklerin eksikliğini dijital yardımcı Google Assistant’ın varlığıyla kapatmaya çalışmıştı.

Google Allo sohbet yedekleme özelliğine de kavuştu

Sohbetlerin yedeklenebilmesi ve geri yüklenebilmesi de güncellemenin getirdikleri arasında bulunuyor. Bu özellikler sayesinde sohbetleri kaydetmek veya yeniden ortaya çıkarmak mümkün oluyor. 1 yıllık macerasında beklenen çıkışı sağlayamayan Allo’nun Google tarafından rafa kaldırılıp kaldırılmayacağı merak ediliyor. Bu sorunun cevabını bu ay içinde gerçekleşecek I/O 2017’de bulmak mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER