Teknoloji

Google Allo mesajlaşma uygulaması bu hafta içinde yayınlanabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google alloGoogle, geçtiğimiz mayıs ayında düzenlediği I/O konferansında “akıllı mesajlaşma uygulaması” Allo’yu duyurmuştu. Kullanıcılarının kimliğini sadece telefon numarasıyla belirleyen uygulama için daha fazla beklemek gerekmeyecek gibi gözüküyor. Teknoloji dünyasının ünlü tüyocusu Evan Blass’e göre, Google Allo 21 Eylülde yayınlanacak.

Google, video sohbet uygulaması Duo’yu da yaklaşık bir ay önce yayınlamıştı. Şirket, Allo’nun çıkışı için yaz mevsiminin sonunu işaret etmişti. Blass’in açıkladığı çıkış tarihi, Google’ın işaret ettiği tarihle de fazlasıyla örtüşüyor.

Uçtan uça şifreleme, geçici özel mesajlar, çıkartmalar ve daha anlamlı sohbetler için metin düzenleme seçenekleri, Allo ile kullanıcılara ulaştırılacak özellikler arasında bulunuyor.

Google Allo yapay zeka özellikleriyle dikkat çekiyor

Allo’nun yapay zeka özellikleri ise uygulamaya daha ilginç bir hava kazandırıyor. Otomatik öğrenme yoluyla yazılı ve grafik mesajlara verilecek tepkileri öğrenen uygulama, kullanıcıları ekstra yazı yazma zahmetinden kurtaracak.

Örneğin, biri size “Cuma akşamı görüşelim mi?” sorusunu sorduğunda cevap satırına dokunulduğu anda “Bana uyar” cevabı ekranda görülebilecek. Gönderilen bebek fotoğrafları içinse kullanıcılara ilk olarak “Çok sevimli” cevabı önerilecek. Görüntü tanıma teknolojisinin gelişmişliğine dikkat çeken şirket, köpek yavrularının veya makarna çeşitlerinin yüzde 90 doğruluk oranıyla tanınabildiğini belirtiyor.

Uygulama, Google Assistant’ı da destekliyor. Kişi listesinde görülen Google Assistant’a kullanıcılar soru sorabilecek. Google Assistant, diğer kişilerle olan sohbetler sırasında da kullanıcılara ihtiyaçları doğrultusunda yardımcı olacak.

Blass’in geçmişteki duyumlarındaki doğruluk oranı, Allo konusunda da umutları artırıyor.

İLGİLİ HABERLER