Teknoloji

Google Akıllı Yanıt özelliğini daha fazla mesajlaşma uygulamasına getirmeyi planlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google akilli yanitGoogle Akıllı Yanıt özelliğini önce kendi mesajlaşma uygulaması Allo’da sunmuş, ardından kısıtlı bir ölçekte de olsa Android Mesajlar uygulamasına eklemişti. İnternet devi şimdi bu desteğin kapsamını biraz daha genişletmeye hazırlanıyor.

Google bünyesinde deneysel çalışmalar yapan Area 120 isimli grup, “Reply” (Yanıt) adını taşıyan bir proje üzerinde çalışıyor. Söz konusu projeyle Akıllı Yanıt özelliğinin Android üzerindeki diğer mesajlaşma uygulamalarında da kullanılabilmesi amaçlanıyor. Yine Google bünyesindeki uygulamalardan biri olan Hangouts akıllara gelen ilk seçenek olsa da; Facebook Messenger, Skype, WhatsApp ve hatta Twitter’ın direkt mesajları da listede yer alıyor. Bu özellikten yararlanmak için kullanıcıların sadece gelen mesaj bildiriminin üstündeki bir butona dokunmaları yeterli olacak.

Söz konusu yanıtlar, beklendiği üzere, akıllı özellikler de barındıracak. Örneğin, sürüş modundayken ilk olarak “Pardon, şu anda konuşamam” cevabı öneriliyor. Mesai dışındayken iş arkadaşlarından gelen mesajlara ise “Lütfen rahatsız etmeyin” cevabı hızlı biçimde verilebilecek.

Google Akıllı Yanıt özelliğini Android’in temel parçalarından birine dönüştürebilir

Area 120, hâlâ ilk aşamalarında olan projeye gönüllü katılımcı bulmak için arayışını sürdürüyor. Bu çalışmalar planlandığı gibi ilerlerse, Google Akıllı Yanıt özelliğini Android deneyiminin temel parçalarından biri hâline getirebilir.

İLGİLİ HABERLER