Teknoloji

Google Akıllı Yanıt özelliğini Gmail’in iOS ve Android uygulamalarına getiriyor

google akilli yanitGoogle kullanıcılarının e-postalarını daha hızlı yanıtlayabilmeleri için otomatik öğrenme konusundaki hünerlerinden yararlanıyor. Şirket 2015’te e-posta uygulamasında kullanmaya başladığı, daha sonra Android Wear ve Allo’da da faydalandığı Akıllı Yanıt özelliğini Gmail’in iOS ve Android uygulamalarına da getiriyor. Google Akıllı Yanıt özelliğinin Gmail’in mobil uygulamalarına gelişini I/O 2017 açılış etkinliğinin ilk dakikalarında duyurdu.

Akıllı Yanıt özelliği gelen mesajı tarayarak işe başlıyor. Ardından kullanıcılara üzerinde değişiklik yaparak gönderebilecekleri üç farklı yanıt seçeneği sunuyor. İlk etapta İngilizce desteğiyle sunulacak özellik, kısa süre içinde İspanyolca desteğine kavuşacak. Bu iki dili ilerleyen dönemde diğer diller de izleyecek.

Sistem mesajları analiz ederek anlamlarını temsil edecek rakamsal kodlara dönüştürecek biçimde eğitilen nöral ağları kullanıyor. Benzer mesajlar, benzer kodlar oluşturuyor. Dolayısıyla “Hey, nasıl gidiyor?” mesajı 11100110 şeklinde kodlanırken, “Nasıl gidiyor dostum?” mesajı da 11100011 şeklinde kodlanabiliyor. Sistem, yanıt kütüphanesi üzerinden bu rakamları okuyup bir yanıt önerebiliyor. Google’dan yapılan açıklamada, kod sistemini kullanmanın daha hızlı olduğu belirtildi.

Google Akıllı Yanıt sistemi kullanıcıların alışkanlıklarına uyum sağlayabiliyor

Google’dan yapılan açıklamada, Akıllı Yanıt sisteminin kullanıcıların yazım alışkanlıklarına uyum sağlayabildiği belirtildi. Örneğin, “Teşekkürler” yerine “Teşekkürler!” yazmayı tercih edenlere bu doğrultuda akıllı yanıtlar önerilecek. Google, kişiselleştirilen verilerin cihazı terk etmeyeceğinin ve mesajları başka insanların görmeyeceğinin de garantisini verdi.

İLGİLİ HABERLER