Teknoloji

Google akıllı telefon serisini eski Amazon yöneticisine teslim ediyor

Google Türkiye google fransa

google akıllı telefonGoogle donanım birimine katılan en son isim, daha önce Amazon’da ürün mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yapan David Foster oldu. The Information’da yer alan habere göre, Foster yeni Google akıllı telefon serisinin gelecek gelişiminden sorumlu olcak. Google, Pixel ve Pixel XL adını taşıyan yeni akıllı telefonlarını Türkiye saatiyle 19:00’da başlayacak etkinlikte tanıtacak.

LinkedIn profiline bakıldığında Foster’ın etkileyici bir özgeçmişi olduğu görülüyor. 1998-2004 arasında Apple’da kıdemli direktör olarak görev yapan Foster, bir yıl boyunca gitar üreticisi Gibson’da CTO koltuğunda oturdu. Foster’ın bir sonraki durağı ise donanımdan sorumlu genel müdürlüğü üstlendiği Microsoft oldu. 2011’de Amazon’un Lab126 ekibine katılan deneyimli yönetici, Kindle ve Kindle Fire serilerinin gelişimine öncülük etti. Amazon’da donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı unvanını taşıyan Foster, Echo ve Fire TV gibi diğer projelerden de sorumlu oldu.

Google akıllı telefon birimi Rick Osterloh’a rapor verecek

Google’ın akıllı telefon çalışmalarının direksiyonuna geçen Foster, burada Google’ın donanım birimini yöneten Rick Osterloh’a bağlı olarak çalışacak. Osterloh, daha öncesinde Motorla’da başkanlık görevini yürütüyordu.

İLGİLİ HABERLER