Teknoloji

Google 2018’de akıllı saat çıkarmayacak

google akıllı saatGoogle akıllı saat pazarına girme konusunda 2018’de bir hamlesinin olmayacağını açıkladı. Şirket söz konusu açıklamayı Tom’a Guide sitesine yaptı. Daha önce çıkan dedikodularda Google’ın ekim ayında Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile birlikte Pixel Watch olarak anılan bir akıllı saat de çıkaracağı öne sürülmüştü.

Google’ın planlarını Wear OS platformunun mühendislik direktörü Miles Barr açıkladı. Barr bu yıl saat çıkarma gibi bir niyetlerinin olmadığını belirtirken, hâli hazırda iş ortaklarının üstüne odaklandıklarını dile getirdi. Google da söz konusu röportajın ardından 2018’de akıllı saat çıkarmayacağını doğruladı.

Google’ın kendi akıllı saatini çıkaracağı dedikodusunu ünlü duyumcu Evan Blass mayıs ayında paylaşmıştı. Blass’in paylaştığı bilgilerin genellikle doğru çıktığı biliniyor. Bu nedenle Google’ın planlarında bir değişiklik yapmış olma ihtimali kulağa çok zayıf gelmiyor.

Google akıllı saat pazarına henüz girmese de, başta Fossil Group olmak üzere iş ortakları Wear OS platformu için çok sayıda seçenek sunuyor. Skagen, Casio ve Diesel’den gelen Wear OS işletim sistemli yeni saatler, IFA 2018’de görücüye çıkmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER