Teknoloji

Google Akıllı Oluşturma özelliğini Dokümanlar’a getirdi

Google Türkiye google fransa

Google’ın metin tahminleri sunan Smart Compose özelliği şimdi Google Dokümanlar üzerinde de kapsamlı şekilde kullanıma sunuldu. Bu özellik geçen yıldan beri beta olarak kullanılıyordu. Smart Compose, ya da Akıllı Oluşturma olarak adlandırabileceğimiz özellik, kullanıcılara tekrar yazma, imla hataları veya gramer yanlışları gibi durumları azaltma imkanı veriyor.

Yapay zekâya dayanan bu akıllı özellik, yazacağınız sıradaki kelime veya kelime grubunu tahmin ediyor ve yaptığınız hataları da otomatik olarak düzeltiyor.

Smart Compose, hâlihazırda Gmail’ın bir parçası olarak sunuluyor ve kullanıcılara e-posta iletilerini daha hızlı yazma imkanı veriyor. Google Dokümanlar’a da kalite artırıcı bir yenilik olarak getirilen bu özellik, kullanıcılara daha verimli biçimde yazı yazma imkanı sunacaktır. Ayrıca bu sayede ücretsiz olan bu araç Word gibi doküman programlarıyla da boy ölçüşebilir seviyeye gelecektir.

Akıllı Oluşturma özelliği varsayılan olarak açık geliyor. Kullanıcılar bunu tercihler sekmesi içinden devre dışı bırakabiliyor. Bununla birlikte sadece İngilizcede kullanılabiliyor. G Suite Yeni işletme, G Suite Küçük ve orta ölçekli işletmeler ve G Suite Büyük işletmeler paketlerinde ve G Suite’in kâr amacı gütmeyen kuruluşlara özel versiyonunda açık durumda bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER