Teknoloji

Google’ın akıllı ev platformunun ilk üyeleri CES 2016’da sergileniyor

Görsel: The Verge
Görsel: The Verge

Google akıllı ev dünyasını birbirine bağlayan kordon olmak istiyor ve buna yönelik plana dair detayları da çeşitli şirketler aracılığıyla CES’te öğreniyoruz.

Google’ın geçtiğimiz mart ayında duyurusunu yaptığı Nesnelerin İnterneti platformu ve programlama dili Brillo ve Weave etrafında şekillenen ilk uygulama ve servisler CES’te ortaya çıkmaya başladı. Henüz verilen bilgiler temel aşamada olsa da, Brillo ve Weave’in ileri gittiğini gösteriyor. Çok yakında bunlar evlerdeki birçok cihazı birbirine bağlamak için kullanılacak.

Örneğin Asus Brillo üzerine inşa edilmiş yeni bir akıllı ev köprüsü geliştirdi. Bunun sayesinde diğer Asus akıllı ev ürünlerini kullananlar bunların Android telefonuyla bağlanmasını kolay hâle getirecek. Benzer bir uygulamayı Apple’ın HomeKit sistemi tarafında, Lutron ve Insteon mevcut sistemleri için dağıtım noktaları kurarak yapmıştı. Asus sadece bir dağıtım noktası yaparak durmayı planlamıyor. 2016 yılı içinde daha fazla Brillo destekli cihazı göreceğimizi söylüyor.

Kwikset ise Weave üzerinden bağlanan bir akıllı kapı kilidi geliştirdi. Bu sistem Android telefonlara kolaylıkla bağlanabiliyor. Bu kilit Kwikset için yeni bir tasarım, ilk kez anahtarsız giriş sisteminin denemesini yapıyor. Söz konusu kilide ait bir prototip CES’te sergileniyor.

Marvell ise Weave ile konuşabilen bir Wi-Fi yongası geliştiriyor. Marvell’in yongaları sayesinde diğer şirketlerin Google’ın yeni platformunu kullanarak akıllı ev ürünleri geliştirmeleri kolaylaşacak. Harman da diğer şirketlerle, onların Brillo ve Weave cihazları geliştirmelerine yardımcı olmak için işbirliği yaptığını söylüyor.

Geçen yılın CES’inde Apple’ın HomeKit sistemiyle bağlanabilen ilk cihazları ve donanım bileşenlerini görmüştük. Bu yıl aynısının Google’ın akıllı ev platformu ve programlama dili Brillo ve Weave için tekrarlandığını görüyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER