Teknoloji

Google akıllı ev geliştirici merkezini Matter için yeniden tasarlıyor

google akıllı ev
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, I/O 2021’de Nest ve Android ekseninde verdiği akıllı ev haberleriyle Matter’a olan bağlılığını bir kez daha göstermişti. Matter, birkaç ay öncesine kadar “IP üzerinden Bağlı Ev” ve “Project CHIP” isimleriyle anılıyordu. Ancak mayıs ayında Matter ismine geçilmişti.

Matter’ın sadece Google’a özgü olmadığını belirtmek gerekiyor. Amazon ve Apple gibi şirketlerin de dahil olduğu bu akıllı ev paktı, parçalı akıllı ev sahnesine belli bir standart getirmeyi amaçlıyor. 2022’nin ilk yarısında kullanıma sunulacak Matter; Alexa, Google Assistant, Siri gibi dijital asistanları ve Wi-Fi, Thread ve Bluetooth LE gibi bağlantı standartlarını destekleyecek.

Matter sayesinde bir akıllı ev ürününü mevcut akıllı ev kurulumu içine hemen entegre etmek ve kullanmak mümkün olacak. Google da bu vizyonu desteklemek için geliştiricilere yeni araçlar sunuyor. Bu yeni araçlar sayesinde Matter cihazlarını akıllı ev ürünlerine rahatlıkla entegre edilebilecek. Yenilenen platform, Google Home adıyla geliştiricilere hizmet verecek.

Google’dan isim değişikliğiyle ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Platformumuzu ve araçlarımızı aynı çatı altında toplamak, cihazlarınızı Google Home ile entegre etmenin onları Google ekosisteminde daha erişilebilir ve yararlı hale getirdiğini size göstermenin daha basit bir yolunu sunuyor.”

Yeni marka stratejisinin bir parçası olarak Geliştirici Merkezi’nin tasarımı da yakında değişecek. Ana panel, Google Home ekosisteminde çalışacak cihazlar ve araçlar geliştirmek için ihtiyaç duyulan her şeyi barındıracak. Yenilenen merkez Matter’ı ilk günden bu yana destekleyecek ve Google iki adet yazılım geliştirme kiti yayınlayacak. Şirket Nest ve Android cihazlarını da Matter’ı destekleyecek şekilde güncelleyecek. Böylelikle Matter cihazlarının söz konusu platformlara pürüzsüz entegrasyonu sağlanacak.

Google yeni akıllı ev stratejisini tamamen kolaylık üzerine kurmuşa benziyor. Üçüncü taraf cihaz ve uygulamaların Google Home’a entegrasyonunun kolaylaşması ve kullanıcı deneyiminin gelişmesi, internet devine akıllı ev alanındaki hedeflerine daha kolay ulaşma imkanı verebilir.

İLGİLİ HABERLER