Teknoloji

Google Apple’ın AirTag’ine benzer bir konum izleyici aygıtı üzerinde çalışıyor

google airtag
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, güvenilir sızıntılarıyla bilinen geliştirici Kuba Wojciechowski’ye göre, Apple’ın AirTag‘i ve Tile izleyici aygıtlarıyla rekabet edecek için bir konum izleme aygıtı üzerinde çalışıyor. Wojciechowski, Google’ın yakındaki Bluetooth cihazlarını hızlı bir şekilde eşleştirme yöntemi olan Fast Pair içinde yer belirleyici aygıtlar için destek sunmak amacıyla çalıştığını gösteren referanslar keşfetti. Bir Twitter ileti dizisinde, Google’ın bu özellikten yararlanacak kendi izleyici aygıtını geliştirmekte olduğunu da dile getirdi.

Wojciechowski’ye göre izleyici aygıtı, “Grogu” kod adıyla anılıyor ve böylelikle Star Wars serisi The Mandalorian’daki bebek Yoda karakterine gönderme yapılıyor. Ayrıca “GR10” ve “Groguaudio” gibi alternatif adlar da var. Bu cihaz Google Nest ekibi tarafından geliştirilse de, Nest markasıyla piyasaya sürülmeyebilir.

Bununla birlikte Wojciechowski, izleyici aygıtının birden çok renk seçeneğiyle piyasaya sürülebileceğini ve kullanıcıların kayıp bir cihazı Apple AirTag’inkine benzer şekilde sesle bulmasına yardımcı olacak biçimde yerleşik bir hoparlör içerebileceğini öne sürüyor.

Ayrıca Wojciechowski, “Grogu” izleyicilerin Bluetooth LE ve ultra geniş bant (UWB) teknolojilerini destekleyebileceğini iddia ediyor. Google’ın amiral gemisi Pixel 6 Pro ve Pixel 7 Pro mobil cihazlarının her ikisi de UWB bağlantısını destekliyor, ancak şimdiye kadarki uygulamaları Nearby Share gibi özelliklerle kaldı. UWB, kayıp öğelerin yerini belirleme konusunda Bluetooth’tan çok daha fazla hassasiyet sunarak bir izleyici aygıtına hem mesafe tahminlerini hem de yönleri gösterme olanağı sağlarken, Wojciechowski “Google’ın izleyicisinde büyük olasılıkla UWB bulunsa da, bu üzerinde çalıştıkları “Finder Network” (Bulucu Ağı) için bir gereklilik değildir. BLE yeterli.” diyor.

Wojciechowski, Google’ın beklenen ürünü Mayıs 2023’te Google I/O Geliştirici Konferansı sırasında duyurabileceğini ve sonbaharda bir Google etkinliği sırasında yeni Pixel cihazlarıyla birlikte piyasaya sunmak için hazır hâle getirebileceğini tahmin ediyor.

İLGİLİ HABERLER