Manşetler

Google AdSense ile AdMob’un mobil alandaki entegrasyonu başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, AdMob’un satın alma işlemlerini hemen hemen altı ay önce tamamladı. AdMob’u bilmiyorsanız, cep telefonunuzda internette gezinirken, bir uygulamayla oyalanırken ya da bir oyun oynarken çıkan reklamlar dikkatinizi çekmiştir, onların altında genellikle AdMob yazar. Mobil internette gördüğümüz reklam alanlarının çoğu Admob tarafından ele geçirilmiş durumda.

AdMob Google’a 750 milyon dolara maloldu. İkiliden gelen son açıklamalar servislerini aynı çatı altında birleştirmek için sürecin başladığını gösteriyor. Önümüzdeki birkaç hafta içinde AdMob ağındaki 20 bin uygulama geliştiricisi Google AdSense reklamlarına erişmeye başlayacak. Google’ın reklamları geliştiricilerinin reklam ağları içinde ikinci sıradaki yerini alacak. Diğer bir deyişle, AdMob belli bir saat veya günde belli bir uygulamada göstereceği reklam sayısına ulaştığında Google reklamları görüntülenmeye başlanacak.

Yapılacak olan bu değişiklikler yayıncılara herhangi bir ek iş getirmeyecek. Tüm kodlama arka tarafta yapılacak ve Google AdSense yayıncıların AdMob hesaplarına doğrudan entegre edilecek. Ayrıca Google reklamlarını göstermek istemeyenler için de özel bir seçenek bulunacak. Google’ın teknolojisinin AdMob’a eklenmesiyle birlikte birkaç yeni özellik daha bu mobil reklam servisine kazandırılmış olacak. Tıklayarak Ara ve konum tabanlı hedeflenmiş reklamlar bunlardan iki tanesi. Bazı yayıncılar uygulamalarında hem AdMob’u hem de Google AdSense’i kullanmaktaydı, ancak bu kullanıcıların yeni sisteme oranı çok küçük seviyelerde.

Bunun yanında eski AdMob satış ekibi de Google’ın mobil reklam uzman ekibi olarak görev yapacak. Öte yandan Google’ın mobil arama uzman takımı da olduğu gibi çalışmaya devam edecek. Her iki ekip de birbirine karışmadan çalışacak.

İlgili – Moconews

İLGİLİ HABERLER