Teknoloji

Google ABD’deki 7 bin Starbucks’ta ücretsiz Wi-Fi sunacak

Google ABD’de sunduğu ücretsiz kablosuz ağ erişimi hizmetinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Şirket bu çalışmalar kapsamında ünlü kahve zinciri Starbucks’ın ABD’deki 7 bin mağazasında ücretsiz kablosuz ağ erişimi sunacağını açıkladı. Bu ay itibarıyla mağazalara kablosuz ağ kurulumunun başlayacağı ve 18 aylık süre sonunda işlemin tamamlanacağı belirtilirken, Google kullanıcıların eskiye göre 10 kat daha hızlı bir biçimde internette gezineceğinin altını çizdi. Google’ın Fiber City programına dahil olan şehirlerdeyse bu hızın 100 katına çıkacağı ifade edildi.

starbucks-coffee-logo-010813

İnternet erişimini kolaylaştırma yönündeki çalışmalarına bir süredir devam eden Google, bunun için daha önce ABD’de Google Fiber programını devreye sokmuştu. Buna ek olarak San Francisco gibi şehirlerde parklarda ücretsiz internet erişiminin sağlanması için çalışmalarda bulunan şirket, bu eğilimi Starbucks mağazalarında devam ettirmeyi planlıyor.

The Wall Street Journal’ın haberine göre, Google Starbucks’larda ücretsiz kablosuz erişimi sunmak için Level 3 bağlantısını kullanacak. Bu bağlantı türünün daha önce Starbucks’larda AT&T tarafından sağlanan T1 bağlantısına göre daha sağlam olduğu ifade edilirken, AT&T’nin Starbucks müşterilerine farklı hizmetler sunmaya devam edeceği öğrenildi. Ancak Starbucks’larda web erişimi sadece Google ve Level 3 üzerinden sağlanacak.

Google’dan yapılan açıklamadaysa Starbucks’lardaki ücretsiz internet erişiminin toplumun birçok kısmı adına çok önemli bir hizmet haline geldiği belirtildi ve özellikle Sandy Kasırgası sonrası bu bağlantıların çok kullanışlı olduğu hatırlatıldı. Evinde internet erişimi olmayan öğrencilerin Starbucks’ta ev ödevlerini yaptıklarına dikkat çeken Google, potansiyel kullanıcılarına sabırları için teşekkürlerini sunmayı ihmal etmedi.

İlgili >> The Wall Street Journal, Google

İLGİLİ HABERLER