Teknoloji

Google AB’nin tekel suçlamalarını iç yazışmada değerlendirdi

google-logo-280613

Google, Avrupa’nın yasal kurumlarıyla büyük bir hukuk mücadelesine girmeye hazırlanıyor. Avrupa Komisyonu’nun Google aleyhine tekel suçlamasıyla dava açacağı haberinin ortaya çıkmasının ardından internet devinin takınacağı tavır merak edilirken, Recode tarafından yayınlanan bir iç yazışma Google’ın konuyu çalışanlarıyla değerlendirmeye başladığını gösteriyor.

Avrupa Birliği’nin Google’ı spesifik olarak neyle suçlayacağı henüz bilinmiyor. Ancak suçlamaların Google’ın arama sonuçlarını kendi servislerini ön plana çıkarması üstüne yoğunlaşması bekleniyor. İç yazışmada Google servislerinin rekabete açık olduğunun altı çizildi.

Söz konusu iç yazışmada rekabetin bir tık ötede olduğu ve giderek büyüdüğü belirtilirken; insanların arama için Bing, Yahoo, Quora, DuckDuckGo gibi farklı arama motorlarını, Siri veya Cortana gibi sanal asistanları, Amazon, Idealo, Le Guide, Expedia ve eBay gibi çevrim içi alışveriş platformlarını kullanabilecekleri ifade edildi. Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformlarının da haber ve öneri aramalarında önemli bir yer edindiğine dikkat çekildi.

Google’ın arama sonuçlarında kendi servislerini ön plana çıkardığı iddiasına değinmeyen iç yazışmada, mobilin her şeyi değiştirdiği ve çevrim içi rekabetin arttığı özellikle vurgulandı. Mesajda AB’nin sadece bir süreci başlattığı ve sürecin yaptırımla sonuçlanmayabileceği belirtilirken, çalışanlardan devam eden hukuki süreçlere dair yorum yapmamaları istendi.

İLGİLİ HABERLER