Teknoloji

Google 9to5Google sitesini ticari marka ihlaliyle suçluyor

9to5google-logo-250216

Google, beş yıldır yayın hayatını sürdüren 9to5Google sitesini ticari marka ihlaliyle suçladı. Şirket, yöneltmekte bir hayli geç kaldığı suçlamanın ardından 9to5Google’ı AdSense reklam ağından da çıkardı. 9to5Google tarafından yapılan açıklamada, sitenin AdSense üzerinden her ay “altı haneli sayılarda” gelir elde ettiği belirtildi. Google 9to5Google sitesine reklamlarını başka operatörlerden almaları yönünde de bir tavsiyede bulundu.

9to5Google ekibi, sitedeki reklamların işlemez hâle gelmesi üzerine AdSense temsilcileriyle iletişime geçtikten sonra durumdan haberdar oldu. AdSense tarafından siteye gönderilen e-postada, ticari marka yönetiminden sorumlu ekibin bu kararı aldığı ifade edildi.

AdSense ekibi tarafından gönderilen e-postada, “Yıllardır bu isimle faaliyet gösterdiğinizi ve Google tarafından düzenlenen pek çok etkinliğe sorun yaşamadan katıldığınızı biliyoruz. Kararın sizler için nasıl üzücü ve şoke edici olduğunun da farkındayız. Sürecin sizin lehinize gelişmesi adına elimizden geleni yaptığımızı bilmenizi isteriz.” ifadeleri yer aldı.

AdSense ekibi, 9to5Google’a şirketin ticari markasını kullanmak için yapacağı itiraz sürecinde gerekli bilgileri sunma sözü de verdi. 9to5Google, Google nezdinde girişimde bulunacağını açıklasa da, şimdiden olası bir isim değişikliği için okuyucularından öneri topluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER