Teknoloji

Google 99 dolarlık Pixel Buds A-Series kulaklıklarını tanıttı

google pixel buds a-series

Her beklenen Google donanımı gibi, yeni Pixel Buds A-Series tam kablosuz kulaklıklarla ilgili detaylar da resmi duyurudan daha önce sızmıştı. Hatta şirket bile zamanından önce bir tweet atarak bu kulaklıkların varlığını belli etmişti. En sonunda bugün, kulaklıklar resmî olarak duyuruldu.

179 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan standart Pixel Buds’a kıyasla önemli derecede ucuz olan bu kulaklık, 99 dolarlık fiyatla geliyor. Kulaklıklar bugünden itibaren Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da ön siparişe sunuldu. Google, Pixel Buds A Serisinin 17 Haziran’da piyasaya sürüleceğini söyledi. Kulaklıklar zeytin yeşili veya beyaz ve gri renkte geliyor.

Çok daha düşük maliyetlerine rağmen Pixel Buds A-Series, 2020 model Pixel Buds ile aynı ses kalitesini koruyor. Ayrıca eller serbest kullanıma imkan sağlayan “Hey Google” sesli komutları sunmaya devam ediyor. Suya ve tere dayanıklılık amacıyla IPX4 derecelendirmesi de taşıyor. Google, kasa için kablosuz şarj ve ses seviyesi için kaydırma kontrolleri gibi önceki kulakiçi kulaklıkların bazı özelliklerini sunmuyor, ancak bunlar Pixel Buds A-Series kulaklıklar için çok büyük eksiklik sayılmaz.

Pil ömrü beş saat olarak derecelendirilmiş. Kasayla birlikte toplam şarj 24 saate çıkıyor. Google, 15 dakikalık hızlı şarjla üç saate kadar dinleme süresi elde edebileceğinizi söylüyor.

Pixel Buds A-Series, normal Pixel Buds ile pratik olarak aynı görünse de Google, entegre kulak kancalarını veya sabitleyici yaylarını yumuşatarak ve biraz daha küçülterek tasarımı değiştirdi. Ayrıca şirket, son kulakiçi kulaklıklarının bazı sahiplerini hâlâ etkileyen bağlantı hatalarını ve ses kesintilerini önlemek için adımlar attı. Ve Pixel Buds A-Series, en yüksek ses seviyesinde daha yüksek sesle çalabilir.

İLGİLİ HABERLER