Teknoloji

Google+ 90 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın 2011 yılının ortalarında tanıtmış olduğu sosyal ağ servisi Google+’ın geçtiğimiz yılı iyi bir performansla kapattığı, arama devinin tepe yöneticisi Larry Page’in açıklamasından anlaşılıyor. Şirketinin 2011 dördüncü çeyreğe dair finans raporunu paylaşan Page, Google+ ile ilgili bazı bilgiler de verdi. Her ne kadar Google’ın çiçeği burnunda sosyal ağ servisi Facebook’un çok arkasında olsa da, yılı iyi bir şekilde kapattığını söyleyebiliriz.

Larry Page’in açıklamasına göre Google+’ın kullanıcı sayısı 90 milyonun üstüne çıktı. Buna karşılık Facebook’un Eylül 2011’de açıkladığı son rakamlar bu sosyal ağ devinin 800 milyonun üzerinde aktif kullanıcısının olduğunu göstermişti. Yani, arada büyük bir uçurum var. Ne var ki, Google+ için yapılan geleceğe dönük tahminler bu sosyal ağın Facebook ile arayı hızlı bir şekilde kapatacağını işaret ediyordu. Larry Page’in açıkladığı rakam da bu süreci destekliyor.

Google+’ın kullanıcı sayısı 90 milyonun üstüne çıkmış olabilir, ancak bu 90 milyon kullanıcıların Google+’yı Facebook kullanıcıları gibi aktif bir şekilde kullandığını söylemek zor. Google, Google+’a her geçen gün yeni bir özellik ekleyerek onu zenginleştiriyor. Ancak nedense Google, içeriklerin sosyal ağlar arasında çapraz bir şekilde paylaşılmasını sağlayacak araçları çıkarmıyor. Yani, Google+ kullanıcıları, Facebook, Twitter veya Foursquare gibi servisler üzerinde yaptıkları paylaşımların Google+ üzerinden de otomatik olarak paylaşılmasını sağlayamıyor. Belki Google, Google+’nın Buzz gibi otomatik paylaşımların yapıldığı bir ortam hâline gelmesini istemiyor, ancak insanların iki kere aynı paylaşımı yapmak istemeyeceği, buna üşeneceği de bir gerçek.

Google+’ın arkasındaki isim olan Vic Gundotra da buradaki sayfası üzerinden Google+’ın geride bıraktığı dönüm noktasını kutlayan bir mesaj yayınladı. Gundotra, Antropolijist Margaret Mead’in “Kendini adamış, bilinçli, küçük bir grup insanın dünyayı değiştirebileceğinden asla şüphe etmeyiniz. Aslına bakarsanız, şimdiye kadar bunu başarmış olan yalnızca onlardır.” sözüne yer verdi. Bu arada Gundotra geçen çeyrekte Google deneyimini sadeleştirmek için çalışmaya başladıklarını, Gmail, Android, Chrome, Arama, Reklamlar ve YouTube’ın kullanıcıların kimliğini ve ilişkilerini derin bir şekilde desteklemesi için atılan adımların başında olduklarını ve işe daha yeni başladıklarını dile getirdi.

İlgili – Google+ (Vic Gundotra)

İLGİLİ HABERLER