Teknoloji

Google 5 Ekim’de etkinlik düzenleyecek, ancak Pixel 6 beklenmiyor

google airtag

Apple’ın iPhone 13 serisi lansman etkinliği geride kalmış ve yeni ürünler piyasaya çıkmaya başlamışken, gözler önümüzdeki ay gerçekleştirilecek bir başka devin lansmanına çevrildi. Görünüşe göre Google 5 Ekim için bir etkinlik planlıyor. Ancak bu etkinliğin Nest, Seyahat ve Harita ürünleri için tasarlandığı öne sürülüyor. Yani Pixel 6 serisi bu etkinlikte gelmeyebilir.

Söz konusu bilgi, olaydan bahseden ve artık silinmiş bir CNET haber makalesinin ekran görüntülerini almak için yeterince hızlı olan XDA Developer yazarı Mishaal Rahman‘dan geliyor. Görünüşe göre şirket, 5 Ekim’de yeni akıllı hoparlörleri ve güvenlik cihazlarını duyuracak. Ayrıca Google Haritalar ve Google Flights’ta yapılacak değişiklikleri de duyabiliriz.

Google Pixel 6 ile ilgili son dedikodular

Haber, Pixel 6 ve 6 Pro’nun etkinliğin gündeminde olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Bugüne kadarki çoğu haber, telefonların 19 Ekim’de duyurulacağını söylüyordu. Akıllı telefonların 28 Ekim’de satışa çıkacağına inanılıyordu, ancak Google Kamera uygulamasındaki bazı kod parçacıkları, telefonların 27 Ekim’de piyasaya sürüleceğini gösteriyor.

google 5 ekim etkinlik

Google zaten bize telefonların nasıl göründüğünü göstermiş ve cihazlar için yeni bir işlemci tasarladığını da doğrulamıştı. Ayrıca şirket, telefonların öncekilerden daha büyük kamera modüllerine sahip olduğunu söylüyor. Söylentilere göre, normal model 50MP ana ve 12MP ultra geniş kameraya sahip olacak. Pro’nun bu gruba 48MP telefoto birimi ekleyeceği öne sürülüyor.

Yakın tarihli bir haber, kamera özelliklerinden ayrıntılı olarak bahsediyor ve ayrıca Pixel 7’de çalışmaların başladığını söylüyor.

Ayrıca Google, Pixel 6 tanıtım etkinliğinde ilk katlanabilir akıllı telefonunu da tanıtabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER