Teknoloji

Google 21 Nisandan itibaren mobil cihaz dostu web sitelerinin sıralamasını yükseltecek

google-mobil-arama-teknoblog-280215

Google’ın arama algoritmaları için büyük değişiklikler yolda. 21 Nisan tarihinden itibaren şirket mobil cihaz dostu web sitelerinin sıralamasını yükseltecek ve uygulama sonuçlarını daha üst sıralarda listeleyecek.

Şirket bu değişikliğin dünya çapında bütün dillerde gerçekleştirilen mobil aramalarda önemli bir etki yaratacağının altını çizdi. Google sonuç olarak bu değişiklikle birlikte kullanıcıların daha yüksek kaliteli sonuçlara erişeceğini de ekledi.

Değişiklikle birlikte Google, kullanıcı girişi yapmış, ayrıca belirli bir uygulamayı yüklemiş kullanıcılara, dizinine eklenmiş olan o uygulamayla ilgili daha fazla bilgi gösteriminde bulunacak.

Bu değişiklikler mobil cihaz kullanıcıları için kulağa epey hoş geliyor, ayrıca henüz mobil versiyona sahip olmayan web sitesinin yöneticilerini de mobile daha fazla önem vermeye itecektir. Google geçen yıl içinde mobil cihaz dostu web sitelerini ön plana çıkarmaya başlamıştı.

Web sitelerinin mobil cihazlarla uyumlu olup olmadığını merak eden yöneticiler, Google’ın araçlarını kullanarak sayfalarının durumlarını görebilirler.

İLGİLİ HABERLER