DosyaManşetler

Google’a göre 2017’nin en iyi Android uygulamaları

Eğer bu yılın herhangi bir zamanınızda, seyahatte veya başka herhangi bir yerde, yanınızda ya da önünüzde duran bir kişinin telefonuna gömülüp neyle ilgilendiğini merak ettiyseniz, o kişinin Google Play Store’un en popüler uygulama veya oyunlarından bir tanesiyle ilgilendiğine tanık olmuş olabilirsiniz.

Android çok geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor, doğal olarak Google Play’de en çok indirme sayısına ulaşan uygulamalar ve oyunlar için epey yüksek rakamlardan bahsediyoruz. Bu listede yer alan uygulama veya oyunlardan bir tanesini muhtemelen siz de cihazınıza yüklemiş olabilirsiniz.

Aşağıda Google’ın belirlediği; 2017’nin en iyi Android uygulamaları ve oyunları sıralanıyor. Bir sonraki sefer başkasının telefonuna gözünüz kaydığında bu en popüler 10 uygulama ve oyunu hatırlamaya bakın. Gördüğünüz bunlardan bir tanesi olabilir.

En iyi uygulama: PicsArt Animator

Geliştiricisinin belirttiğine göre, kullanımı kolay ve maksimum işlevsellik sağlayan bir animasyon oluşturucu ve karikatür yapıcısı olan PicsArt Animatör ile birkaç basit adımda, karikatür videoları, animasyonlu GIF’ler ve komik doodle’lar oluşturabilirsiniz. Üstelik bunlar için gelişmiş beceriler de gerekmiyor.

En popüler uygulama: Faladdin – Sihirli Fal

Faladdin günün her saati, dünyanın 128 ülkesinde hizmet sunan bir fal hizmeti. Yapmanız gereken kahve fincanı ve tabağının fotoğraflarını çekip yüklemek. Astrolojiden de yararlanan Faladdin, kahve falına burç özelliklerine göre şekil de veriyor. Belirli dönemlerde dolunay hareketleri veya astrolojik olaylardan da haberdar ediyor.

En popüler uygulama: Messenger Lite

Facebook Messenger uygulamasının daha az veri kullanan hafif bir versiyonu olan Messenger Lite, yükleme için 10 MB’den daha az veri kullanarak telefonun depolama alanında daha az veri kaplıyor. Veri tasarrufu yapıyor, hızlı yükleniyor, daha az mobil veri kullanıyor. Yavaş ve kararsız internet bağlantısı olan yerlerde bile istediğiniz kişiye ulaşmanızı sağlar. Ayrıca Android 2.3 Gingerbread veya üstü sürümle yüklü telefonlarda kullanılabilir.

En popüler uygulama: Google Ödüllü Anketler

Google Surveys tarafından geliştirilmiş bir uygulama olan Google Ödüllü Anketler ile kısa anket sorularını yanıtlayarak Google Play kredisi kazanın. Anketlere katılmak çok kolay. Uygulamayı indirip kendinizle ilgili temel soruları yanıtladıktan sonra haftada bir kez (gönderim sıklığı artıp azalabilir) anket almaya başlarsınız. Sizin için kısa ve alakalı bir anket hazırlandığında telefonunuza bildirim gönderilir. Bu anketi tamamlayarak 1,79 TL tutarına kadar Play kredisi kazanabilirsiniz.

En popüler uygulama: Selfie Camera

Canlı filtreler ve çıkartmalar ile çektiğiniz selfie fotoğrafları daha güzel hâle getirebilirsiniz. Uygulamada geniş yelpazede sabit ve hareketli çıkartmalar bulunuyor. Bunlarla en iyi anlarınızı daha eğlenceli hâle getirmeniz mümkün. Aynı zamanda Selfie Camera uygulamasında makyaj ve otomatik güzelleştirme özellikleri de bulunuyor. Fotoğrafların yanı sıra videolarda da güzelleştirme uygulanıyor.

En popüler uygulama: FaceApp

FaceApp ile yapay zekânın gücünden yararlanarak yüzünüzü başka biçimlere sokun. Gülücük ekleyin, daha genç veya yaşlı olun, daha çekici hâle gelin, cinsiyetinizi değiştirin veya etkileyici tarzda filtrelerle selfie fotoğraflarınızı değiştirin.

En eğlenceli uygulama: InColor – Boyama Kitabı

Zaman geçerken rahatlamak için mükemmel bir araç olarak nitelendirilen InColor ile içinizdeki sanatçıyı serbest bırakabilirsiniz. Hayvanlar, kuşlar, çiçekler, kelebekler, insanlar, çizgi filmler ve dahası renklendirilmek için sizi bekliyor.

En eğlenceli uygulama: puhutv

puhutv‘de Çukur, Söz, İstanbullu Gelin, Ufak Tefek Cinayeteler, Diriliş Ertuğrul ve birçok popüler dizi; Behzat Ç, İşler Güçler, Leyla ile Mecnun gibi unutamadığınız diziler ve Hababam Sınıfı, Tosun Paşa gibi en sevilen Yeşilçam filmleri ve çok daha fazlasını izleyebilirsiniz. Bunların yanı sıra Türkiye’nin en çok izlenen online dizisi olarak nitelendirilen Fİ’nin yeni sezonu Çİ de sadece puhutv’de.

En eğlenceli uygulama: Adobe Photoshop Sketch

Adobe Photoshop Sketch uygulamasıyla; kalemler, markörler, silgiler, kalın akrilik, mürekkep fırçası, yumuşak pastel ve sulu boya fırçalarıyla çizim yaparak katmanlı dosyalar olarak Adobe Photoshop CC veya Adobe Illustrator CC’ye gönderilebilecek resimler oluşturun.

En eğlenceli uygulama: Simply Piano by JoyTunes

Simply Piano uygulaması amatörden profesyonele kadar, piyano öğrenmek için hızlı ve eğlenceli bir yol sunuyor. Herhangi bir piyano veya klavye ile kullanılabiliyor, dünya çapında on binlerce piyano eğitmeni tarafından da destekleniyor.

En sosyal uygulama: Tandem

En iyi dil değişim uygulaması olarak nitelendirilen Tandem ile dünyanın dört bir yanındaki kişilerle konuşma pratiği yapabilirsiniz. Bu mobil topluluk içinde ana dilini kullanan konuşmacılarla veya dil öğrenenlerle pratik yapabilirsiniz. Örneğin, İspanyolca öğrenen bir kişi Mexico City’deki bir kişiyle konuşup pratik yapabilir.

En sosyal uygulama: Kudos

Çocukların yönettiği bir sosyal topluluk olan Kudos‘ta çocuklar fotoğraflarını paylaşıyor, başkalarının paylaşımları hakkında yorumlar yapıyor. Güvenli, reklamsız bir ortam olan Kudos’ta moderasyon da sıkı şekilde yürütülüyor. Ebeveynler de çocuklarının Kudos’taki aktiviteleri hakkında bilgilendiriliyor.

En sosyal uygulama: Slack

Slack ekip içi haberleşmeyi ve katılımcılığı tek bir yerden gerçekleştirmeyi sağlıyor. Böylelikle işler daha hızlı şekilde yerine getiriliyor. İster büyük bir şirkete bağlı olun, ister küçük bir işletmeye; Slack işinize yarayacaktır. Yapılacaklar listenizi kontrol edin, projeleri doğru kişilere yönlendirin. Slack herhangi bir cihazda kullanılabilir, iletişimi mobil cihazda veya masaüstü bilgisayarda yönlendirebilirsiniz.

En sosyal uygulama: Strava

Milyonlarca koşucu veya bisikletçinin kullandığı bir uygulama olan Strava, onların aktivitelerini kaydetmesini, performanslarını karşılaştırmalarını sağlıyor. Strava üzerinden fotoğraflarınızı paylaşabilir, aktivitelerinizin duyurusunu gerçekleştirebilirsiniz.

En sosyal uygulama: Telegram

Hızlı, basit, güvenli ve farklı cihazlar arasında kullanıma izin veren bir uygulama olan Telegram‘ın iki buçuk yılda 100 milyonun üstünde aktif kullanıcıya ulaştığına dikkat çekiliyor.

En iyi günlük yardımcı uygulama: Meditasyon

Meditasyon uygulaması çok kolay anlaşılır egzersizler ile bedeninizi ve duygularınızı tanımayı, stresinizi yönetmeyi ve uyku problemlerinizi çözmenizi sağlıyor. Daha mutlu ve huzurlu bir insan olabilmek için farklı konular içeren programlar bu uygulamada sizi bekliyor.

En iyi günlük yardımcı uygulama: 30 Günde Kilo Ver

Hızlı ve güvenli biçimde kilo vermeniz için tasarlanmış bir uygulama olan 30 Günde Kilo Ver, sadece sistematik egzersizlere sahip değil bir uygulama değil. Aynı zamanda diyet planlarını da kullanımınıza sunuyor. Üstelik egzersiz ve kalori verileri de Google Fit’te eşitlenebiliyor.

En iyi günlük yardımcı uygulama: Bundle

Bundle, Türkiye’den ve dünyadan en fazla sayıda haber sitesini, teknoloji portalını, blog, dergi ve köşe yazarını sizlerle buluşturan bir haber okuma uygulaması. Teknoblog’u da Bundle’dan takip edebilirsiniz.

En iyi günlük yardımcı uygulama: Adım Sayar

Cihazın yerleşik sensörünü kullanan, GPS izleme yapmayan, böylelikle pilden büyük ölçüde tasarruf etmeyi sağlayan Adım Sayar uygulaması ile yaktığınız kaloriyi, yürüme uzaklığını, süresini sürekle izleyebilirsiniz. Bütün bu bilgiler de grafiklerle açık biçimde gösteriliyor. Sadece başla tuşuna dokunarak uygulamanın adımlarınızı saymasını başlatabilirsiniz.

En iyi günlük yardımcı uygulama: Notebook

Basit bir not defteri uygulaması olan Notebook sayesinde daha üretken hâle gelebilirsiniz. Çevrim içi notları görüntülemek ve oluşturmak için ister mobil, masaüstü veya internet tarayıcı uygulamalarını, isterseniz de web sitesini kullanabilirsiniz. Ayrıca Android uygulamasına özel bazı özellikler de bulunuyor.

En yenilikçi uygulama: Pinterest

Pinterest yaratıcı fikirler keşfetmenize ve bunları saklamanıza yardımcı olan görsel bir yer işaretleme aracıdır. Yemek pişirmek, seyahatlerinizi planlamak, evinizi güzelleştirmek ve benzer diğer projeleriniz için Pinterest’i kullanabilirsiniz.

En yenilikçi uygulama: Scode

Scode sevdiğiniz konular üzerine hikâyelerle eğlenceli eğitim sunuyor. Oyun oynayarak kodlama öğrenebilirsiniz. Ücretsiz olan bu uygulama internete bağlı olmadan da kullanılabiliyor.

En yenilikçi uygulama: Snapchat

Popüler mesajlaşma ve etkileşim uygulaması olan Snapchat özellikle gençler arasında popüler. Snap’lerle hayatınızın her anını paylaşabilirsiniz.

En yenilikçi uygulama: Timbre

Timbre ile mobil cihazlarda ses ve video dosyalarını kesme, birleştirme ve dönüştürme çok kolay hâle geliyor. Bu uygulama dosyaların hızını değiştirmenize ve sesleri videolardan çıkarmanıza olanak tanıyor.

En iyi gizli hazine: Socratic

Socratic uygulaması kullanıcılara ödevlerinde yardımcı oluyor. Bir matematik probleminin veya denkleminin fotoğrafını çekin, cevabını anında alın. Ödev üzerinde başkalarıyla birlikte çalışabilir, sınıf arkadaşlarınızla Socratic platformu üzerinde etkileşime geçebilirsiniz.

En iyi gizli hazine: 112 Acil Yardım Butonu

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilmiş olan 112 Acil Yardım Butonu uygulaması ile 112 Acil servisi haberdar edebilirsiniz. Göndereceğiniz konum bilgisiyle sağlık ekiplerinin size kolayca ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

En iyi gizli hazine: notin

Minimalistler için birebir olan notin uygulaması sayesinde notlarınızı veya anımsatıcılarınızı birer bildirim olarak kaydedebilirsiniz. notin sayesinde yapacaklarınızı veya kaydetmek istemediğiniz telefon numaralarını da geçici olarak kaydedebilirsiniz. Bildirim herhangi bir sesli uyarıda bulunmaz, pencere açılmaz. Sadece bildirim tepsisi içinde bir bildirim olarak gösterilir.

En iyi gizli hazine: Gyroscope Test

Gyroscope Test ile Android telefonunuzun sanal gerçeklik uygulamalarını ve oyunlarını destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsiniz. Bu uygulama telefondaki jiroskop veya manyetik sensör gibi birimlerin algılamasını ve testini gerçekleştiriyor.

Çocuklar için En İyiler: TRT Çocuk Mobil

TRT Çocuk Mobil uygulaması, çevrimdışı modu ile çocukların sevdikleri çizgi film karakterleriyle her yerde her zaman buluşmalarını sağlıyor. Aile modu ile ise ebeveynler izleme süresini ve içeriği kontrol edebiliyor.

Çocuklar için En İyiler: Çocuklar Dil Öğreniyor

Çocuklar Dil Öğreniyor, çocuklar için kolay ulaşılabilir ve renkli bir dil öğrenme aracı olma özelliğini taşıyor. 33 dilde okuma, yazma, dinleme ve konuşma alıştırmaları içeriyor.

Çocuklar için En İyiler: Thomas & Friends: Read & Play

Thomas & Friends: Read & Play uygulaması, sesli ve animasyonlu kitaplardan oluşan kütüphanesi sayesinde kullanıcıları fazlasıyla memnun edecek.

Çocuklar için En İyiler: Sago Mini Kasaba

Sago Mini Kasaba bir şehir kurma uygulaması. “Yapılandırılmamış oyunun en iyi hali” olarak nitelendirilen, hayal gücüne ilham veren bu şehir kurma uygulamasının geliştiricisi  yanlış adım diye bir şeyin olmadığının altını çiziyor.

Çocuklar için En İyiler: Pinkfong Shapes & Colors

Bir karnavalı andıran Pinkfong Shapes & Colors uygulaması, oyunlar ve etkinlikler sayesinde şekilleri ve renkleri öğretiyor.

İLGİLİ HABERLER