Manşetler

Google 2017’de Türkiye’de en çok aranan terimleri açıkladı

google play store alışveriş
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google 20172017’nin son günlerinde yılın geride kalan kısmına bakış atan şirketler arasına Google da katıldı. Google 2017 boyunca Türkiye ve dünya genelindeki kullanıcıların en çok aradığı terimleri farklı kategoriler altında sıraladı.

Genel arama kategorisinde Türkiye’deki internet kullanıcılarının Google’da en çok aradıkları terim “Milli Piyango 2017” oldu. Bu konudaki aramaların büyük kısmının 1 Ocak 2017’de bilete ikramiye çıkıp çıkmadığını kontrol etmek amacıyla yapıldığı söylenebilir. Listenin ikinci sırasında ise 2017’nin fenomenleri arasına giren stres çarkı bulunuyor. Genel aramalar listesinde üçüncülüğü ise Yüksek Seçim Kurulu’nun kısaltması olan “YSK” alıyor. YSK’ya olan bu ilgide 16 Nisan 2017’de gerçekleştirilen referandumun etkili olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Genel arama listesinin geri kalanında ise sırasıyla şu terimler bulunuyor: e-okul, Referandum Sonuçları, Morpa Kampüs, Bayram mesajları, Altın fiyatları, Katar, Arakan

2017’de Türkiye’deki internet kullanıcılarının Google’da en çok aradığı isimler listesinde ise yaşama gözlerini yummuş isimlerin varlığı dikkat çekiyor. Listenin en üstünde sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz yer alırken, ikinci sırada Şaşmaz’ı öldürdükten sonra kendi yaşamına son veren Filiz Aker izliyor. 2017’de hayatını kaybeden İbrahim Erkal, Harun Kolçak, Cem Korkmaz ve Tayfun Talipoğlu gibi isimler de en çok arananlar arasında bulunuyor. Adriana Lima ile yaşadığı aşk ile adından söz ettiren Metin Hara, uzun bir aranın ardından yeni albümüyle hayranlarının karşısına çıkan Tarkan ve “Sen Olsan Bari” ile yılın en popüler şarkılarından birine imza atan Aleyna Tilki de Türkiye’nin Google’da en çok aradığı isimler arasında bulunuyor.

Türkiye’nin Google’da en çok aradığı dizi ise dünyanın en popüler dizisi konumundaki Game of Thrones oldu. Game of Thrones’u Ozan Güven, Serenay Sarıkaya ve Mehmet Günsür gibi isimleri buluşturan çevrimiçi dizi Fi izledi. Fi’nin ardından en çok aranan diziler listesi ise şu şekilde: İçerde, Kalp Atışı, İsimsizler, İstanbullu Gelin, Siyah Beyaz Aşk, Şevkat Yerimdar, Söz, Stranger Things

Google yemek tarifi arayanların da başvurduğu ilk kaynaklar arasında yer alıyor. 2017’de Türkiye’deki kullanıcıların Google üzerinde en çok aradığı yemek krep oldu. Aşure ve güllaç gibi tatlılar da en çok aranan yemek tarifleri sıralamasının üst basamaklarına yerleşti. Enginar, kuymak, içli köfte, mücver, pankek, trileçe ve humus tarifleri de Google’a soruldu.

Türkiye bazı soruların cevabını da Google’da aradı. “Nedir?” sorusuyla biten aramalarda başı “Pestisit nedir?” sorusu çekiyor. Bu sorunun pestisit kelimesinin “Ufak Tefek Cinayetler” dizisinde duyulmasından sonra sorulması da göze çarpıyor. Varlık Fonu ve Chia tohumu, başkanlık sistemi ve Kara Cuma da Türkiye’deki internet kullanıcılarının Google üzerinden bilgi aradıkları konular arasında bulunuyor.

Türkiye’nin Google’da en çok aradığı şarkı ise Çağatay Akman’ın seslendirdiği “Gece Gölgenin Rahatına Bak” oldu. Bu şarkıyı Aleyna Tilki’nin “Sen Olsan Bari” şarkısı izledi. Erik Dalı Gevrektir türküsü listenin üçüncü sırasına yerleşirken, Tarkan’ın yeni albümünün çıkış şarkısı “Yolla” da Google üzerinden arandı.

Dünyada genel arama kategorisinde en çok aranan terim “Irma Kasırgası” oldu. En çok aranan kişi kategorisinde cinsel tacizleri ortaya çıkan isimlerin fazlalığı göze çarparken, en çok aranan cihaz iPhone 8 oldu. Despacito dünyanın en çok aradığı şarkı olurken, TV programları sıralamasında zirveye Stranger Things yerleşti.

Google 2017 yılının arama trendlerini gösteren bir video da yayınladı

Google 2017 yılının arama trendlerini gösteren özel bir video da hazırladı. Söz konusu videoda Nusret ve ünlü tuz atma hareketini görmek de mümkün oluyor.

İLGİLİ HABERLER