Teknoloji

Türkiye 2016’da Google’da en çok Aleyna Tilki, Kiralık Aşk ve Eğitim Bilişim Ağı’nı aradı

google 2016 arama trendleriGoogle, artık gelenekselleşen “Yılın Arama Trendleri” listesinin 2016 versiyonunu yayınladı. Türkiye’den yapılan aramalarda “Silme nasıl yapılır?”, “Tanka nasıl çıkılır?” ve “Darbe” gibi soru ve terimler üst sıralarda yer aldı.

Türkiye’de 2016’da yükselen genel aramalar listesinin ilk sırasında Eğitim Bilişim Ağı  – EBA bulunuyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaza damgasını vuran Pokemon Go da listeye ikinci sıradan girmeyi başardı. Listenin tamamı şu şekilde:

  1. Eğitim Bilişim Ağı – EBA
  2. Pokemon Go
  3. Darbe
  4. Altın Fiyatları
  5. Olimpiyatlar
  6. Avrupa Şampiyonası
  7. Kısmetse Olur
  8. Takdir/Teşekkür Hesaplama
  9. Dolar Kuru
  10. KPSS Başvurusu

Türkiye’nin 2016’da Google’da en çok aradığı isim ise “Cevapsız Çınlama” şarkısıyla adından fazlasıyla söz ettiren Aleyna Tilki oldu.

aleyna-tilki-141216
Aleyna Tilki

Aleyna Tilki’yi 2016 yılında veda ettiğimiz Oya Aydoğan, Mustafa Koç ve Tarık Akan izledi. Yıl içinde hayatını kaybeden efsanevi boksör Muhammed Ali de Türk halkının Google’da en çok arattığı isimler arasına girdi. Türkiye’nin 2016’da Google’da en çok aradığı isimler aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  1. Aleyna Tilki
  2. Oya Aydoğan
  3. Mustafa Koç
  4. Tarık Akan
  5. Emre Mor
  6. Muhammed Ali
  7. Koray Avcı
  8. Neslihan Atagül
  9. Barış Arduç
  10. Kemal Doğulu

Türkiye, beğendiği dizileri de internette aradı. Google’ın en çok aranan diziler listesine bakıldığında yerli dizilerin hakimiyeti dikkat çekiyor. Barış Arduç ve Elçin Sangu’nun başrolünde oynadığı “Kiralık Aşk” en çok aranan dizi oldu.

kiralik-ask-141216
Kiralık Aşk

“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” ve “Aşk Laftan Anlamaz” ise listenin ikinci ve üçüncü basamaklarına yerleşti. En çok aranan diziler listesi şu şekilde oluştu:

  1. Kiralık Aşk
  2. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz
  3. Aşk Laftan Anlamaz
  4. No: 309
  5. Kara Sevda
  6. Tatlı İntikam
  7. İçerde
  8. Hayat Şarkısı
  9. Cesur ve Güzel
  10. Kırgın Çiçekler

Google, yemek tarifi arayanların ilk başvurduğu mecralar arasında yer alıyor. Trileçe, 2016’da Türkiye’nin Google’da en çok aradığı yemek oldu.

trilece-141216
Trileçe

Trileçeyi mücver ve istiridye mantarı izledi. Magnolia, lazanya ve milkshake gibi yabancı lezzetlerin merak edildiği de Google’ın açıkladığı istatistikler sayesinde görülüyor. Listenin tamamı şu şekilde:

  1. Trileçe
  2. Mücver
  3. İstiridye Mantarı
  4. Magnolia
  5. Lazanya
  6. Milkshake
  7. Chia Tohumu Tatlı
  8. Farklı Kahvaltı
  9. Mozaik Pasta
  10. Biber Dolması

Google 2016 Arama Trendleri listesi insanların neyi merak ettiğini gösteriyor

Türkiye “Artık Yıl”, “Güneş Tutulması”, “Dünya Kadınlar Günü”, “OHAL” ve “Saat Farkı” gibi kavramların ne olduğunu Google’a sorarak öğrenmeye çalıştı. Orkide bakımı, ciritin nasıl oynanacağı, migrenin çaresinin ne olduğu da Google’a sorulan sorular arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER