Teknoloji

Google 2014’ün ilk çeyreğinde 15.42 milyar dolar gelir elde etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın yayınladığı son çeyrek raporu şirketin esas gelir kaynağının arama motoru ve reklamcılık olduğunu gösteriyor. Yılın ilk üç ayında 15.42 milyar dolar gelir elde eden şirket hisse senedi başına 6.27 dolar kâr açıklamış oldu.

google-yeni-logo-200913Google yöneticileri Patrick Pichette ve Nikesh Arora, sonuçların açıklanmasından hemen sonra düzenlenen telekonferans oturumunda hem çeşitli detayları açıkladılar hem de analistlerden gelen sorulara cevap verdiler. Yöneticiler arama motorunda evrim ihtiyacına atıfta bulundular. Gerçekten de Google son zamanlarda arama sonuç sayfalarında sadece anahtar kelimelerle ilgili web sayfalarının bağlantılarına değil, maç sonucu, borsa bilgileri, TV programları gibi başka unsurlara da yer veriyor. Üstelik Google Asistan gibi, hem mobilde hem de masaüstünde kullanıcıların soru sorarak aradıkları bilgiye daha pratik şekilde ulaşmasını sağlayan bir Google aracı da giderek gelişiyor.

Chromecast ile ilgili olarak da Pichette, 35 dolarlık cihazın giderek popüler hâle geldiğini, 3 binin üzerinde yazılımcının SDK’nın çıkışından beri uygulama geliştirmek için kayıt yaptırdıklarını kaydetti.

Google’ın elde ettiği 15.42 milyar dolarlık gelir geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19’luk bir artış kaydedildiği anlamına geliyor.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER