Teknoloji

Google 2012’nin ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı

Google 2012’nin ilk çeyreğine ait finans raporunu açıkladı. Sonuçlar şirket için oldukça olumlu görünüyor. 2012 yılına 10.65 milyar dolarlık gelirle başlayan şirket geçen yılın aynı dönemine göre bu kalemde yüzde 24’lük bir artış göstermiş oldu. 2011’in dördüncü çeyreğinde yüzde 25’lik gelir artışı elde etmiş olan şirket çizgisini koruyor gibi görünüyor. Bu arada Google’ın gelirleri Wall Street’in 8.15 milyar dolarlık tahmininin çok az da olsa altında kalmış oldu.

Google, elinde toplam 49.3 milyar dolarlık nakdin bulunduğunun da altını çizdi. Bunun içinde nakit özsermaye ve menkul kıymetler de bulunuyor. Google’ın uluslararası gelirleri 5.77 milyar dolar, Ağ gelirleri 2.91 milyar dolar olarak kaydedildi. Eldeki net nakit miktarı geçen yılın aynı döneminde 3.17 milyar dolar iken bu çeyrekte 3.69 milyar dolar olarak kaydedildi. Yılın ilk çeyreğinde serbest nakit akışı da 3.09 milyar dolar olarak belirlendi.

Şirketin yönetim kurulu 2’si 1’i değerinde hisse bölünme planını da onayladı. Bu plan kapsamında yatırımcılara ellerinde tuttukları her bir hisse senedi başına oy hakkı bulunmayan yeni bir hisse senedi dağıtılacak. Google CEO’su Larry Page düzenlenen telekonferans oturumunda Google+ kullanıcıları veya Android kurulumlarıyla ilgili olarak olumlu tabloyu yansıttı, ancak yeni bir istatistiki bilgi vermedi.

İlgili – Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER