Teknoloji

Google 2011 üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, 2011’in üçüncü çeyreğine dair finans raporunu açıkladı ve yine analistlerin tahmininin üstünde bir performans gösterdi. Google’ın tepe yöneticisi Larry Page mükemmel bir çeyrek geçirdiklerini kaydetti.

Konuyla ilgili olarak yayınlanan basın bülteninde Page “Gelirler yıldan yıla yüzde 33 artış gösterdi ve çeyrek gelirlerimiz 10 milyar dolara yaklaştı.” şeklinde durumu özetledi. Page’in açıklamalarına göre Google’ın geçtiğimiz ay herkesin kullanımına açtığı Google+ sosyal ağı 40 milyondan daha fazla kullanıcıya ulaştı. Şirket 2010 yılının üçüncü çeyreğinde 7.29 milyar dolar gelir elde ederken, bu rakam 2011 yılının üçüncü çeyreğinde 9.72 milyar dolara yükseldi. Operasyon gelirleri bir yılda 2.55 milyar dolardan 3.06 milyar dolara yükselirken, net kazançta da 2.17 milyar dolardan 2.73 milyar dolara yükselişin kaydedildiği görüldü.

Google’ın sitelerindeki ve AdSense ortaklarının sitelerinde gösterilen reklamlardan elde edilen gelir ise yıldan yıla yüzde 5 artış gösterirken, bir önceki çeyreğe göre yüzde 5 düşüş gözlendi. Bu arada internetin arama devinin kasasında 42.6 milyar dolar nakit paranın bulunduğu da belirtildi. Google’ın raporu Android işletim sistemiyle ilgili tabloyu içermiyor.

İlgili – Google

İLGİLİ HABERLER