Teknoloji

Google 20. yaşını kurulduğu garajda sanal tur ile kutluyor

Google 4 Eylül 1998 tarihinde kuruldu. Ancak on yılı aşkın zamandır 27 Eylül’de doğum gününü kutluyor. Bugün de Google Arama’nın 20’nci yılı ve bu önemli gün çeşitli interaktif içeriklerle kutlanıyor.

Google’ın ana sayfasında aradan geçen yıllardaki önemli olayların ve kavramların hatırlatıldığı bir video doodle gösteriliyor. Aynı zamanda sürpriz yumurta arama terimlerinin zaman kapsülü, şirketin kurulduğu garajda sokak görünümü turu ve son olarak Google Görsel Arama‘nın yenilenen masaüstü tasarımı da kutlama etkinlikleri arasında yer alıyor.

Video doodle sayesinde Google’ın hayatımızda olduğu 20 yılda dünyada nelerin olup bittiğini, nelerin konuşulduğunu hatırlama fırsatı buluyoruz. Kurucular Larry Page ve Sergey Brin‘in ilk Google ofisi olarak kullandıkları Susan Wojcicki‘nin Menlo Park’taki garajı ise birçok detayı içeriyor. Bu garaj, 1998’de olduğu hâlde görünmesi için büyük titizlikle yeniden oluşturulmuş ve burada bir sokakta gezinirmiş gibi gezinebilirsiniz.

Ofiste 90’larda kalmış birçok elektronik cihaza ve haberleşme aygıtına rastlayabilirsiniz. Bu açıdan sadece bir dünya devinin doğduğu mekana değil, 90’ların teknoloji dünyasına da bir yolculuk yapma fırsatı elde ediyorsunuz. Eğer yeteri kadar zamanınız varsa, ofiste gezinirken her kapıyı açmayı ve detaylara kadar inmenizi tavsiye ederiz. Karşınıza mutlaka ilginç ayrıntılar çıkacaktır.

google ofis 20. yaş

Google‘ın İngilizce versiyonunda çalışan arama terimleri sürpriz yumurtaları ise, internetin eski zamanlarında çok aratılan anahtar kelime ve terimlere 2018’in güncel karşılıklarını tavsiye ediyor. Örneğin, “birisine sevdiğini nasıl söylersin” şeklindeki bir arama terimi için “2018 yılındayız! Bunu mu demek istediniz? Sağa kaydır” arama tavsiyesi öneriliyor.

Google Görsel Arama’nın yeni versiyonu da yayında

Son olarak Google, tam da doğum gününe gelecek biçimde, masaüstü için yeniden tasarlanmış Google Görsel Arama deneyimini kullanıma sundu. Aslında bu, hafta başında duyurulan haber kaynağının mobil ana sayfaya gelmesi duyurusunun bir parçasıydı. Görsel arama için geliştirilen yeni sıralama algoritması sayesinde aradığınızla daha ilgili sonuçlar bulacaksınız. Görsellerde bulunduğu sayfayla ilgili daha fazla içerik ve bilgi de bulunuyor.

Bu arada Google’ın özel olarak hazırladığı interaktif 20. yıl sayfası sayesinde, yıllar boyunca arama eğilimlerinin nasıl değiştiğini göze hitap eden ve anlaşılır bir grafik eşliğinde görebilirsiniz.

Öte yandan en güzel Google doodle’ları da bu sayfada hatırlatılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER