Teknoloji

Google iki yıldır kullanılmayan hesapları silecek

google apple

Bir süredir kullanmadığınız bir Google hesabınız var mı? Eğer cevabınız evetse iki yılda bir kez bu hesaba giriş yapmak isteyebilirsiniz. Zira internet devi, aktif durumda olmayan hesaplarla ilgili politikasında değişikliğe gidiyor.

Şirketin 2020’de yürürlüğe giren mevcut politikası, internet devine iki yıldır dokunulmayan hesaplardaki verileri silme hakkını vermişti. Yeni politikada ise iki yıl boyunca giriş yapılmayan hesaplar tamamen silinebilecek.

Yeni politika 2023’ün aralık ayından önce yürürlüğe girmeyecek. Dolayısıyla kullanıcıların eski giriş bilgilerini hatırlamaları ve yeni sistemin nasıl işleyeceği konusunda bilgi edinmesi için biraz daha zamanı var. 9to5Google sitesinin haberine göre, silinen e-posta adreslerini yeniden kullanmak mümkün olmayacak.

Google hesap etkinliğini nasıl ölçecek?

Şirketten verilen bilgiye göre, hesap etkinliğini ölçmek için kullanılacak yöntemler şunlar olacak: E-posta okuma veya gönderme, Drive’ı kullanma, YouTube videosu izleme, Play Store’dan uygulama indirme, arama motoru üzerinden bir şeyler aramak, hesap bilgileriyle üçüncü taraf uygulama ve hizmetlere giriş yapmak ve One abonesi olmak.

Google kullanılmayan hesapları silmeye oluşturulduktan sonra bir daha kullanılmayan hesapları silmekle başlayacak. Buna ek olarak, kullanıcılara hesapları silinmeden önce çok sayıda bildirim gönderilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER