Eğlence

Google oyuncuların merakla beklediği duyuruyu gelecek ay yapacak

Google Türkiye google fransa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google normalde video oyun etkinliklerinde büyük duyurular yapan bir şirket değil. Ancak internet devi bu yıl söz konusu yaklaşımda bir istisna yapıyor. Şirket, uzun süredir beklenen gizemli oyun projesini 19 Mart’ta Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC) kapsamında düzenleyeceği etkinlikte duyuracak. Google’ın GDC 2019 etkinliği Türkiye saatiyle 21:00’da başlayacak.

Google’ın etkinlik için gönderdiği davetiye, etkinlikte yapılacak duyuru konusunda pek fazla ipucu vermiyor. Davetiyede sadece koridorun sonunda beliren bir ışık ve “Toplanın” sloganı göze çarpıyor. İnternet devinin abonelik tabanlı bir çevrimiçi oyun servisini duyurması akıllara gelen ilk ihtimal oluyor.

Söz konusu servise ilişkin çalışmaların “Project Stream” ismiyle yürütüldüğüne dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Yapılan testler, Google’ın amacını net biçimde gösteriyor. İnternet devi, popüler oyunları aralarında Chromecast’lerin de bulunduğu geniş bir cihaz skalasında sunmayı istiyor. Bu nedenle GDC 2019‘da boy göstermek şirket için mantıklı bir hamle gibi görünüyor.

Google açısından geliştiricileri oyun servisine çekmek büyük önem taşıyor. Geliştiricilere platformu anlatmak ve onlara sunulacak teknik araçlar konusunda bilgi vermek için de tamamen onlara yönelik bir etkinliğin en uygun zemin olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER