Teknoloji

Google 150 milyon avroluk fon sayesinde Avrupa medyasıyla arasını düzeltmeyi umuyor

Google Personal Search

Avrupa medyasıyla ilişkisi bir süredir limoni olan Google, bu gidişatı tersine çevirmek adına yeni adımlar atıyor. Aralarında The Guardian ve The Financial Times’ın da bulunduğu sekiz Avrupa gazetesiyle işbirliğine giden Google, “dijital gazetecilikte inovasyon” çalışmalarını desteklemek adına önümüzdeki üç yıllık dönemde 150 milyon avro kaynak ayıracak.

Anlaşmanın Google ve Avrupa Birliği arasındaki gerilimin iyice yükseldiği bir dönemde gerçekleşmesi ise işin ilginç yönünü oluşturuyor. Avrupa Birliği, nisan ayının ilk günlerinde Google hakkında arama pazarındaki tekelci uygulamaları nedeniyle resmi soruşturma başlatmıştı. Suçlamalar medya sektörünü kapsamasa da, Avrupalı basın kuruluşları uzun süredir şirketin arama konusundaki yaklaşımını eleştiriyor.

Google’ın Avrupa’daki stratejik ortaklıklarından sorumlu yöneticisi Carlo D’Asaro Biondo, şirketin daima medya sektörüyle dost olmayı ve işbirliği içinde bulunmayı istediğine inandığını, ancak bu süreçte bazı hataların da yapılmış olabileceğini dile getirdi. Teknoloji şirketlerini ve haber kuruluşlarını aynı ekosistemin parçaları olarak niteleyen Biondo, haberlerin yayınlanması ve dağıtımı için daha fazla süreklilik arz eden modellerin gelişimi konusunda üstlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER