Manşetler

Google 10 inç’lik Nexus tableti için Samsung ile birlikte çalışıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın bir Nexus cihaz bombardımanına hazırlandığı söyleniyor. LG’nin çıkaracağı tahmin edilen Nexus telefonuyla ilgili detaylar bir süredir ortalıkta dolaşıyor. Bir de 10 inç’lik bir Nexus tabletinin varlığını öğrendik. Google’ın iPad’e meydan okuyacak bu tablet NPD DisplaySearch analisti Richard Shim’in söylediğine göre Samsung tarafından üretilecek. Analiste göre Google Nexus 10 üst sınıf bir cihaz olacak ve daha önce Galaxy Nexus ve Nexus S’teki gibi bir marka konumlandırması yapılacak.

Shim’in söylediğine göre bu yeni Samsung tabletinde 2560 x 1600 çözünürlüklü, 299 ppi gibi oldukça yüksek piksel yoğunluklu bir ekran bulunacak. Hatırlayacak olursanız, yeni iPad’in Retina olarak nitelendirilen 2048 x 1536 çözünürlüklü ekranı 264 ppi piksel yoğunluk değerine sahipti. Nexus 10 böylelikle iPad’i geride bırakabilir.

Google, geçen yaz çıkardığı Google Nexus 7 tableti için Asus ile iş ortaklığına gitmişti. Benzer bir ortaklık 10 inç’lik tablet için de kurulabilirdi, ne de olsa Asus’un bu alanda da yeteri kadar tecrübesi var. Ancak Google 10 inç’lik tableti için daha önce Galaxy Nexus ve Nexus S’in üretimini gerçekleştiren ve yine Asus kadar tablet alanında deneyimi bulunan Samsung’u iş ortağı olarak seçmiş gibi görünüyor. Müstakbel Google Nexus tabletinin fiyatının ne olacağını şu an için kestirmek güç, ancak ekranın büyüklüğü ve çözünürlüğü göz önünde bulundurulduğunda Nexus 7’nin ABD’deki 199 dolarlık fiyatını beklememek mantıklı olur.

Bu arada Shim’in tahminlerinin tedarik zincirindeki kaynaklara dayandığını belirtelim. Yani henüz ortada şirketler seviyesinde ortalığa salınmış bir söylenti veya verilen bir demeç yok. Bu arada Shim başka ilginç bir iddia daha ortaya attı ve Google’ın bu aralık ayından itibaren 99 dolarlık fiyata sahip bir tablet üzerinde çalışmaya başlayacağını kaydetti.

İlgili >> CNET

İLGİLİ HABERLER