Ulaşım

Goodyear’ın yeni konsept lastikleri elektrikli otomobillere güç sağlayacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Otomobillerin konfor ve performansı için hayati bir önem taşıyan lastikler, yakın zamanda otomobillere çalışmaları için gerekli olan enerjiyi de sağlayabilir. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Goodyear’ın tanıttığı yeni konsept lastik, biriktirdiği ısıyı elektrikli otomobilleri çalıştıracak enerjiye dönüştürebiliyor.

Goodyear’ın BH03 adını taşıyan lastiği, pek çok kişinin gördüğü ve görebileceği en çılgın lastik olma niteliğini rahatlıkla kazanabilecek bir yapıda. Goodyear ısıyı lastiğin içinde toplamak için farklı yollar kullanmayı planlıyor. Bu yollardan ilki oldukça basit: Lastiğin yüzeyindeki siyah bantlar, özellikle otomobil park halindeyken, Güneş ışınlarını çekerek ısıyı toplamaya çalışacak. Sürüş esnasındaki sürtünme de lastiğin ısı toplamasına yardımcı olacak. Bunlara ek olarak, lastiklerin esnemesi sırasında ortaya çıkan ısı da lastik tarafından toplanacak.

Goodyear’ın hakkında fazla bilgi vermediği BH03’ün şu an için sadece bir konsept çalışmasından ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. BH03’ün günün birinde Goodyear mağazalarında bulmak içinse uzun sayılabilecek bir süre boyunca beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER