Teknoloji

Göndermeyi Geri Al resmen bir Gmail özelliği oldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail-gondermeyi-geri-al-240615

Üzgün, kızgın veya kendinizde değilken gönderdiğiniz, ancak “Gönder” tuşuna bastıktan sonra pişman olup geri almak istediğiniz e-posta iletileri mutlaka olmuştur. Gmail’in uzun zamandır deneylerini yaptığı “Göndermeyi Geri Al” özelliği bu noktada can kurtarıcı işlev görüyordu. Bu özellik en sonunda Gmail’in web versiyonunun varsayılan bir özelliği hâline geldi.

Göndermeyi Geri Al özelliği sayesinde Gönder tuşuna bastıktan sonra, en fazla 30 saniye içinde gönderdiğiniz e-posta iletisini geri çağırmanızı sağlıyor, gönderdiğiniz kişiye ulaşmasını engelliyor.

Bu özellik gelişmiş kullanıcıları hedefleyen, onların test etmeleri amacıyla yayınlanmış çeşitli özellikleri içeren Gmail Labs tarafından sunulan en yararlı özelliklerden bir tanesiydi. Google’ın bu yararlı özelliği Gmail deneyiminin temeline eklemesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü merak ediyoruz.

Göndermeyi Geri Al özelliği varsayılanda kapalı olarak geliyor, ancak Ayarlar içinde Genel sekmesi altında bu seçenek yer alıyor. Eğer henüz görmüyorsanız, birkaç hafta içinde bu seçeneğin eklendiğini görebilirsiniz. Göndermeyi Geri Al süresinin ne kadar olacağını da buradan ayarlayabilirsiniz.

Göndermeyi Geri Al’ı daha önce Gmail Labs içinden etkinleştirdiyseniz, bu özellik varsayılan olarak açık kalmaya devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER