Bilim

Dünyanın ilk “gökyüzü havuzu” Londra’da inşa edilecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

londra-embassy-gardens-gokyuzu-havuzu-200815-2

Londra’da inşa edilen ve lüks dairelerden oluşan 10 katlı Embassy Gardens bloklarının arasına 25 metre uzunluğunda bir yüzme havuzu inşa edilecek. “Gökyüzü havuzu” olarak adlandırılan havuz, yerden 10 kat yükseklikte olacak. 3 metre derinliğindeki şeffaf havuzun su derinliği 1.2 metreyi bulacak.

Havuzun ana materyalinin akvaryum tasarımlarında da kullanılan 20 cm. kalınlığındaki cam olacağı belirtilirken, bu havuz sayesinde Embassy Gardens sakinleri bloklar arasında yüzebilecek. Blokların çatısında bar, spa ve sera gibi tesisler de bulunacak. Embassy Gardens’taki daire fiyatları ise 602 bin pounddan (2.7 milyon TL) başlıyor.

londra-gokyuzu-havuzu-200815-1

Projeyi geliştiren Ballymore Group’un başkanı ve CEO’su Sean Mulryan, “gökyüzü havuzu” inşa etme arzusunun inşaat ve mühendislik bakımından sınırları zorlama isteğinden doğduğunu dile getirdi. Ortaya çıkacak deneyimin son derece özel olacağını söyleyen Mulryan, havuza girenlerin Londra’nın üstünde yüzdüklerini hissedeceğini belirtti.

Gökyüzü havuzu mimari açıdan fazlasıyla etkileyici olsa da, Londra’daki iskan probleminin somut örneklerinden birini teşkil ediyor. İnşaat şirketleri, Londra’nın merkezindeki projelere genellikle uygun fiyatlı evler sunma sözüyle başlıyor. Ancak sonunda ortaya çıkan çoğu zaman lüks konutlar oluyor. Embassy Gardens, Londra’nın güneybatısındaki Battersea bölgesinin kentsel dönüşümü için başlatılan Nine Elms projesinin parçaları arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER