Manşetler

GoDaddy ve servis verdiği web siteleri Anonymous saldırısı nedeniyle çöktü (güncellendi)

Web hizmetleri veren ve birçok yerli web sitesinin de yararlandığı GoDaddy gerçekleşen bir saldırı neticesinde birkaç saattir kapalı durumda. Şu anda GoDaddy’nin godaddy.com adresindeki web sitesine girenler bir mesajla karşılaşıyor. Bu servisten DNS veya barındırma hizmeti alanların web sitelerine ise erişilemiyor. Ayrıca e-posta servisleri için GoDaddy’yi kullananlar da aynı sorunla karşı karşıya.

Şirket neler olup bittiğiyle ilgili detay vermese de, saldırıyı popüler korsan grubu Anonymous Twitter üzerinden yaptığı bir duyuruyla üstlendi. Bildiğiniz gibi Anonymous son zamanlarda popüler web sitelerine ve ülkemizde de devlet kuruluşlarının web sitelerine yaptığı saldırılarla biliniyor. “AnonymousOwn3er” rumuzlu bir korsan saldırıyı yönettiğini, çünkü siber güvenliğin ne kadar emniyetli olduğunu görmek istediğini dile getirdi.

Bu arada GoDaddy’nin saldırıyla ilgili olarak web sitesine bir “GoDaddy Kızı” yerleştirmesi de ilginç. Herhalde site bu şekilde biraz olsun dikkatleri dağıtmayı amaçladı. Durumun birkaç saat içinde normale döneceğini umut ediyoruz. Belki de Türkiye için şans olan şey bu saldırının akşam ve gece saatlerinde meydana gelmiş olması.

İlgili >> GoDaddy

Güncelleme: Artık her şey normale döndü denilebilir. GoDaddy.com sitesine tekrar düzgün şekilde erişiliyor. Şirketin Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamaya göre de çoğu müşterinin sitesi de düzgün şekilde çalışıyor. Bu arada gerçekleşen saldırı sırasında herhangi bir müşteri bilgisi başkalarının eline geçmedi. Ne var ki, saldırının kaynağı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER