Eğlence

God of War Ragnarök PC platformuyla buluşuyor

god of war ragnarök

Topluluğun uzun süredir beklediği haber nihayet ufukta göründü: God of War Ragnarök, PC platformu için duyurulmak üzere. IGN’in haberine göre, güvenilir kaynaklardan biri olan veri madencisi billbil-kun, oyunun PC sürümünün bu ay içerisinde Sony tarafından açıklanacağını öne sürdü. Bu bilgi, Sony’nin aynı ay içerisinde bir PlayStation etkinliği düzenlemeyi planladığını ve bu etkinlikte Silent Hill 2 dahil, çeşitli yeni oyunlar hakkında açıklamalar yapacağını duyurmasıyla daha da anlam kazandı.

God of War Ragnarök‘ün efsanevi yolculuğu

2018’de oyuncuları İskandinav mitolojisiyle yeniden tanıştıran ve serinin kronolojisini baştan aşağı yeniden kurgulayan God of War, Kasım 2022’de piyasaya sürülen Ragnarök ile satış rekorlarına ulaştı. Sony’nin yayımladığı bilgilere göre, oyun ilk haftasında 5,1 milyon kopya satışı ile dikkatleri üzerine çekti. İlk on haftalık süreçte bu rakam 11 milyona yükselirken, Kasım 2023’e gelindiğinde 15 milyon kopyanın üzerinde bir satışa ulaşarak Sony’nin “en hızlı satan birinci parti oyunu” unvanını elde etti.

God of War serisinin bu başarısının ardından Sony, Spider-Man, Horizon ve The Last of Us gibi diğer özel oyunlarını PC platformuna taşıyarak oyuncu kitlesini genişletme stratejisi izledi. Bu hamlelerle birlikte, Kratos’un maceralarını PC’de devam ettirmeyi isteyen oyuncular, God of War Ragnarök‘ün PC versiyonu için sabırsızlıkla bekleyişini sürdürdü.

God of War Ragnarök PC versiyonunun önemi

God of War Ragnarök‘ün PC versiyonu, oyunun daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlayacak. Aynı zamanda, Sony’nin PC pazarındaki varlığını güçlendirecek bir strateji olarak öne çıkıyor. PC oyuncuları, yüksek performanslı grafik kartları ve işlemciler aracılığıyla oyunun grafiklerini ve performansını en üst seviyede deneyimleme fırsatı bulacak.

God of War Ragnarök‘ün PC platformuna gelmesi, Sony’nin oyun pazarındaki stratejik hamlelerinden biri olarak kayıtlara geçiyor. Oyunun PC versiyonu hakkında daha fazla bilgi edinmek ve gelmekte olan PlayStation etkinliğinde duyurulacak yeni gelişmeler için gözler bu ay sonuna çevrildi. Bu efsane serinin yeni platformda nasıl bir izlenim bırakacağı merak konusu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER