Teknoloji

GoPro Hero+ Wi-Fi ve 60fps Full HD özellikli ucuz aksiyon kamerası

gopro-hero-plus-290915

GoPro bir yıl içinde Hero+LCD kamera ve Session kamera çıkarmıştı. Ancak bu durum şirketin popüler aksiyon kamera serisini yeni ürünlerle doldurmasının önüne geçmiyor. Son ürün ise Hero+ oldu.

Hero+ Wi-Fi ve Bluetooth özellikli kamera olarak tanımlanıyor. Suya dayanıklı, bir yere monte edilebilir ve GoPro aksesuarlarıyla uyumlu. Diğer özellikleri arasında saniyede 60 kare hızında 1080p veya yine saniyede 60 kare hızında 720p video kaydı ve 8 megapiksel fotoğraf çekimi de bulunuyor. GoPro bu kameraya Time Lapse, Burst ve Trim & Share (Kırp ve Paylaş) gibi bilinen çekim modlarını da eklemiş.

Dahili bağlantı desteklerine baktığımızda, kullanıcıların hareket hâlindeyken video klip oluşturup düzenleyerek bunları sosyal ağlarda hızlı şekilde paylaşabildiğini görüyoruz.

Hero+ fiyatlarıyla giriş seviyesi GoPro kamerası olma özelliğini taşıyor. Yaklaşık 200 dolarlık fiyata sahip olan Hero+’ın yanı sıra 100 dolar daha fazla para verenler dokunmatik ekrana sahip olan Hero+LCD modeline sahip olabiliyor. Diğer GoPro kameralarının yurt dışı fiyatlarına baktığımızda, Hero4 Black’in 500 dolar, Hero4 Silver’ın 400 dolar ve Hero’nun 130 dolara satıldığını görüyoruz.

Bu arada bir de Hero4 Session var. Bu aksiyon kamerasının da 400 dolarlık başlangıç fiyatı bulunuyordu, ancak fiyatı daha sonra 300 dolara indirildi. Yeni Hero+ modeli 4 Ekimden itibaren yurt dışında satışa sunulacak, ayrıca GoPro.com web sitesi üzerinden de satılacak. Bu yeni kameranın ilerleyen zamanlarda Türkiye’ye de gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER