Eğlence

GoPro 16 kameralık VR çekim setini yüksek fiyattan satışa çıkardı

gopro-odyssey-090915

GoPro’nun geçtiğimiz mayıs ayındaki Google I/O konferansında duyurduğu Odyssey adlı 16 kameralı sanal gerçeklik aracı nihayet satışa çıkıyor. 15 bin dolarlık fiyat etiketiyle bu kurulum daha çok profesyonel içerik üreticilerine ve yapımcılarına hitap ediyor. Bu kamera sistemini satın almak için başvuruda bulunmak gerekiyor.

GoPro Odyssey kamera sisteminin fiyatı gözlerinizin yuvalarından fırlamasına neden olabilir, ancak bu sistemin üstünde hatırı sayılır miktarda ekipman olduğunu belirtmek gerekiyor. Odyssey’yi satın aldığınızda GoPro serisinin en üst seviyedeki ürünü Hero 4 Black’ten 16 tane satın almış oluyorsunuz. Buna ek olarak mikrofon, sisteme ait diğer araçlar ve gerekli kablolar da paketin içinde yer alıyor. Ayrıca bir de bu aracı taşırken kullanılacak Pelican kılıf, garanti ve destek taahhütleri de 15 bin dolarlık fiyata dahil ediliyor.

Bir video yapım şirketi GoPro Odyssey için vereceği 15 bin dolar karşılığında sanal gerçeklik alanına giriş yapmış olacak. Kendi sanal gerçeklik sistemini kurmak için ek masrafa veya zahmete girmesine gerek kalmayacak.

Odyssey, Google’ın bu yılki I/O konferansında tanıttığı Jump platformu için özel olarak geliştirilen ilk kamera aracı olma özelliğini taşıyor. Jump teoride VR içeriğini oluşturmak ve tüketmek için oluşturulan bir sanal gerçeklik ekosistemi. Jump ile Google şirketlerin 16 kameralık sistemlerini oluşturmalarına imkan tanıyor, bununla birlikte yüksek kaliteli görüntülerin oluşturulmasına katkıda bulunacak yazılımı da sağlıyor. GoPro bu projenin ilk ürünlerinden birini Odyssey ile sunuyor.

Jump videolarının YouTube’da yayınlanması da planlanıyor. Zaten YouTube bu yılın başlarında 360 derecelik videoları desteklemeye başlamıştı.

Google’ın Jump projesinin yavaş yavaş ilerlemesinin açık sebepleri var. Öncelikle normal bir insan veya şirket bu tarz bir sistem için 15 bin doları gözünü kırpmadan verebilecek durumda değil. Ayrıca hem GoPro hem de Google, 3D ve sanal gerçeklik video deneyiminin mükemmel olmasını istiyor. Jump için ilk videoları kimlerin oluşturacağını kontrol etmek, kullanıcılar için sıkıcı ve kalitesiz içeriklerin ortaya çıkmasını engellemeye büyük katkı sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER