Teknoloji

Gmail’in yaratıcısı: “Chrome OS Android’in iyi yapamadığı hiçbir şeyi daha iyi yapmıyor”

Eski Google çalışanı, Gmail’ın yaratıcısı ve FriendFeed’in kurucusu Paul Buchheit birçok kişinin hislerine tercüman oldu desek yeridir. Kendisi, FriendFeed’deki sayfasından Google’ın netbook odaklı Chrome işletim sistemiyle ilgili ağır iddialarda bulundu.

Buchheit, insanların Chrome OS hakkında ciddi bir şekilde konuşmasına ve hatta Google’ın bu işletim sistemini barındıran cihazları satacak olmasına şaşırdığını saklamıyor. Google’ın bu işletim sisteminin diğer işletim sistemi Android’e göre daha iyi birşey sunmadığını düşünen Bucheit, Chrome OS’in gelecek yıl içinde öleceğini ya da Android’le birleşeceğini tahmin ediyor.

Tabletler için optimize edilmiş Android 3.0’ın da gelmesiyle birlikte Android ve Chrome OS’in bir arada nasıl yaşayacağı merak ediliyor. Gördüğümüz kadarıyla Chrome OS tabletler için de uygun bir işletim sistemi gibi görünüyor. Peki, siz Chrome OS hakkında ne düşünüyorsunuz? Android’le bir arada yaşayabilir mi? Ya da Google’ın mezara giden bir projesi mi olacak? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İlgili – FriendFeed

İLGİLİ HABERLER