Teknoloji

Gmail’in kullanıcı arayüzünde yapılacak düzenlemelerin tanıtımı internete sızdı – Video

Google’ın Gmail arayüzüne yakında getirmesi beklenen yenilikleri özetleyen bir tanıtım videosu YouTube’da yayınladı. Aslında Google+’ın çıkışıyla birlikte Gmail’in kullanıcı arayüzünde de radikal bir değişiklik yapıldı. Google şimdi bu arayüzü daha sade ve basit kılmak için çeşitli düzenlemeler yapıyor. Özetle, yeni arayüz daha göz alıcı ve daha fazla özelleştirilebilir bir yapı kavuşuyor.

Yeni arayüz herhangi bir büyüklükteki pencereye tam uyum sağlıyor. Kullanıcılar etiketlerin ve sohbet pencerelerinin boyutunu elle ayarlayabiliyor. Öte yandan kullanıcılar arayüz elemanlarının yoğunluğunu diledikleri gibi ayarlayabiliyor. Bu durumda ya sayfadaki boş alan miktarı artıyor, ya da tüm bileşenler sayfanın geneline yayılıyor ve daha seyrek ve ferah bir görünüm elde ediliyor. Ayrıca Gmail’in görselliğini daha da arttıracak şekilde çeşitli arkaplan ve temalar da sunuluyor.

Belirli bir konu altında ilerleyen tüm e-postalar yeni bir diyalog görünümüyle karşımıza çıkıyor. Facebook’un Mesajlar arayüzüne benzeyen bu görünümde her bir kişinin profil fotoğrafı da görüntüleniyor. Bu arayüz sayesinde önceki e-posta iletilerini okumak çok daha kolay hâle gelecektir. Buna ek olarak arama kutusunun işlevi de geliştiriliyor. Arama kutusunun gelişmiş arama işlevleri bu kutunun içinden aşağıya doğru açılan bir alan içinde görüntüleniyor. Böylelikle kullanıcılar farklı arama özelliklerine hızlı ve kolay bir biçimde erişirken, doğrudan arama kutusu içinden de çeşitli arama filtreleri oluşturabiliyor.

Gmail’in bu yeni özellikleri ne zaman hayata geçireceği henüz belli değil. Şimdilik aşağıdaki tanıtım videosuyla idare edebilirsiniz.

Video: Gmail Kullanıcı Arayüzünde Yenilikler

İlgili – YouTube

İLGİLİ HABERLER