Teknoloji

Gmail’ın Geri Al özelliği iOS ve Android uygulamalarına geliyor

gmail yeni tasarım

gmail yeni tasarım

Google‘ın Geri Al özelliği yıllardır Gmail’ın web versiyonunda insanları utanç verici yazım hatalarından, hatalı sözlerden veya daha sonra pişman olabilecekleri durumlardan koruyor. Android Police‘in haberine göre şimdi bu özellik, Gmail‘ın resmi Android versiyonuna gelen yeni sürümle birlikte, Google’ın e-posta uygulamasının resmi mobil versiyonuna da taşınıyor. Söz konusu özellik 8.7 versiyon numaralı Gmail ile gelecek.

Bu özellik bir Google Labs deneyi olarak ortaya çıkmıştı. Önceleri bu özelliği kullanmak için tercih etmeniz gerekiyordu, ancak 2015 yılından itibaren Gmail’ın resmi özellikler listesinde yerini almıştı. E-postaların gönderilmesi sırasında bir gecikme uygulayan bu özellik kullanıcılara, hata yaptıklarını düşündükleri bir iletiyi 10 saniye içinde geri almalarını sağlıyor. Daha önce Google’ın Inbox uygulamasının iOS ve Android sürümlerine eklenmiş olan geri alma özelliği şimdi Gmail’ın resmi mobil uygulamasını kullananlar için de sunuluyor.

Android Police, bunun sadece sunucu taraflı bir güncelleme olabileceğini, bu nedenle tüm cihazlar için güncelleme notlarında yer almayabileceğini dile getiriyor. Eğer Gmail uygulamanız çoktan 8.7 numaralı sürüme yükseltildiyse, yeni gelen özelliği görmek için yine de uygulamayı yeniden başlatmanız gerekebilir.

İLGİLİ HABERLER