Teknoloji

Gmail’e Google Drive üzerinden 10 GB’ye kadar e-posta eki ekleme izni

Google dosya eklerini e-posta iletilerini iliştirmeyi kolaylaştırmak adına işin içine çevrim içi depolama servisi Drive’ı kattı. Bundan böyle Gmail kullanıcıları ileti gönderirken Google Drive üzerinde depolanan ve boyutu 10 GB’ye kadar varan dosyaları mesajlarına ekleme fırsatı bulacak. Standart e-posta ekleri için izin verilen boyutun bir hayli üzerinde olan bu boyutun gerçeğe dönüşmesinin yanı sıra Drive’ın Gmail tarafına getirdiği ek özellikler bulunuyor.

Gmail, Google Drive içerisinden gönderilen dosyaların her alıcıyla paylaşılmaması konusunda kullanıcısını uyaracak akıllı bir mekanizmaya sahip. Bu sayede e-posta alıcılarından herhangi birisi bir dosyayı indirirken veya ona erişirken hata mesajıyla karşılaşmayacak. Drive üzerinden eklenen dosya ekleri için eş zamanlama özelliği de sunuluyor. Yani siz e-postaya eklediğiniz bir doküman üzerinde değiştirme yaptığınızda bu değişikliklerden e-posta eki olarak gönderdiğiniz dosya da etkilenecek. Drive üzerindeki dosya paylaşım opsiyonlarına benzer şekilde Gmail de size dosya izinlerini belirleme hakkı veriyor. Böylelikle paylaştığınız dosyanın üzerinde kimin değişiklik yapıp yapamayacağını kontrol ediyorsunuz.

Hem Gmail’i hem de Drive’ı yoğun bir şekilde kullananlar Google’ın getirdiği bu yenilikten bir hayli memnun olacaktır. Diğer Google yenilikleri gibi bu yenilik de önümüzdeki birkaç gün içinde kademeli olarak tüm kullanıcılara sunulacak. Ancak değişikliklerden tam anlamıyla yararlanmak için Google’ın geçtiğimiz günlerde hayata geçirdiği yeni posta yazma penceresini kullanmanız gerekiyor. Bu yeniliğin Gmail’in mobil uygulamalarına ne zaman geleceği konusundaysa henüz net bir bilgi verilmedi.

İlgili >> Google

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER