Teknoloji

Gmail’e gerçek zamanlı Google+ takip entegrasyonu

Google’ın sosyal ağ servisi Google+’ya eklediği son yenilikler Gmail kullanıcılarını ilgilendiriyor. Artık her iki serviside kullananlar yorumlarına veya durum mesajlarına gelen cevapları yazıldıkları anda gelen bildirim e-postaları üzerinden cevaplama fırsatı elde edebilecek. Google+ önceleri yorumlara e-posta üzerinden cevap yazmaya izin veriyordu, şimdi de Gmail paylaşılan durum güncellemelerine gelen yorumları veya yorumlara gelen cevaplarla ilgili bildirimleri gerçek zamanlı şekilde gösterecek, kullanıcılara anında yorum yapma, paylaşma veya +1’leme izni verecek.

Bu yenilik şu anda sadece Gmail’in web versiyonu üzerinden sunuluyor. Android uygulamaları, POP veya IMAP aracılığıyla e-posta hesaplarını yerel istemcilerle kontrol edenler bu yeniliklerden yararlanamıyor. Google’ın er ya da geç Android uygulamasına bu yeniliği eklemesini bekliyoruz, en azından Ice Cream Sandwich veya sonrası sürümü kullananlar için.

Gmail’e Google+ entegrasyonu kademe kademe hayata geçiriliyor. Birkaç hafta içinde tüm Gmail kullanıcılarının bu yeniliklerle tanışması bekleniyor. Tabii bunun için Gmail hesabınızla eşleştirdiğiniz bir Google+ profilinin bulunması gerekiyor.

İlgili – Gmail Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER