Teknoloji

Gmail’ın yenilenmiş kullanıcı arayüzü daha fazla kullanıcıya açılıyor

gmail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google şubat ayında Gmail için Meet, Sohbet ve Alanlar’ı birbirine yaklaştıran ve Material You stil efektlerinin çoğunu içeren güncellenmiş bir kullanıcı arayüzünü kullanıma sunmaya başladı. Salı gününden itibaren, bu yeni tasarım isteğe bağlı olmak yerine varsayılan olarak kullanılmaya başlanıyor. Bu nedenle kullanıcılar bu yeni arayüzle çok yakında er ya da geç tanışacaklar.

Aslında çok büyük değişiklikler yok, ancak Google, son zamanlarda Workspace paketini Office ile daha iyi rekabet edecek özelliklerle güncelliyor. Yeni arayüz de yeni özelliklerden ve deneyimlerden daha iyi biçimde yararlanma imkanı sunacaktır.

Güncellenmiş kullanıcı arayüzü Mail, Meet, Alanlar ve Sohbet düğmelerini bir listede, her birinden birkaç konuşmayı göstermek yerine sol hattın üst kısmındaki tek bir listede topluyor. Her şeyi ekranda aynı anda göstermeden de bunlara kolayca erişebilirsiniz. Mouse ile simgenin üzerine geldiğinizde bir liste çıkacağı için herhangi bir bölümdeki bir sohbete hızlı bir şekilde atlayabilirsiniz.

gmail

Gmail veya diğerleri olmadan, ekranda yalnızca belirli bir iletişim aracını görmek istiyorsanız, bunu yapmak biraz daha kolay hâle geliyor. Çünkü Sohbet ve diğerleri artık gelen kutularınızın ve etiketlerinizin altında listelenmiyor.

gmail

Google, Hızlı Ayarlar menüsünde hangi uygulamaların yer alacağını seçebileceğinizi söylüyor. Burada isterseniz eski görünüme geri dönebilirsiniz. Yeni özelliklerin normal 15 günlük kullanıma sunumundan farklı olarak Google, bunun genişletilmiş bir sunum olduğunu söylüyor. Bu nedenle yenilikler Workspace ve kişisel Gmail hesaplarına benzer şekilde gelirken, arayüzünüzün değişmesi birkaç haftadan uzun sürebilir. Eğer denemek isterseniz, Hangouts’tan Sohbet’e geçiş yaptığınız ve Sohbet’i soldaki menüye yerleştirdiğiniz sürece, şu anda Hızlı Ayarlar menüsünden yeni arayüzü etkinleştirebilir veya eskiye dönebilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER