Teknoloji

Gmail Wear OS uygulaması kullanıcılarla buluşmaya başladı

gmail android

Google, Gmail Wear OS uygulamasını kullanıcılarla buluşturmaya başladı. Kullanıcılar bu uygulama üzerinden gelen kutularını görüntüleyebilecek ve e-postalarını okuyabilecek. Google uygulamanın gelişini geçtiğimiz mayıs ayında I/O konferansında duyurmuştu.

Uygulama sayesinde kullanıcılar e-postalarını Pixel Watch ve Wear OS işletim sistemli diğer akıllı saatleri üzerinden kontrol edebiliyor. Kullanıcılar bu uygulama üzerinden e-posta gelen kutularını yenileyebilecek, tüm e-postalarını okuyabilecek ve farklı e-posta hesapları arasında geçiş yapabilecek. E-posta bildirimleri de saat ekranında görüntülenebilecek.

Bunun Wear OS işletim sistemli akıllı saatler için işlevsellik anlamda önemli bir gelişme olduğunu belirtmek gerekiyor. Wear OS akıllı saat kullanıcıları daha önce Gmail’in push bildirimlerini alabilse de, kullanıcılar gelen e-postaları sadece arşive aktarabiliyor, silebiliyor veya yanıtlayabiliyordu. E-postanın tamamını okuyabilmek söz konusu değildi.

gmail wear os

Gmail Wear OS uygulaması Wear OS 3 ve 4 ile uyumlu

Gmail Wear OS uygulaması, Wear OS 3 veya Wear OS 4 ile çalışan tüm akıllı saatlere yüklenebilecek. Uygulama, Google Play Store‘da yerini almış durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER