Teknoloji

Gmail video eklerini masaüstünde açmak için yeni bir yol sunuyor

gmail
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

gmail videoGoogle Gmail’ın masaüstü versiyonu için küçük, ancak yararlı bir değişiklik yaptı. Bu değişiklik e-posta iletileriyle video eklentileri alan veya gönderenleri yakından ilgilendiriyor. Bundan böyle kullanıcılar video eklerini doğrudan sayfa üzerinde oynatabilecekler, öncelikle indirmeleri gerekmeyecek.

Video ekleri arzu edildiği takdirde yine indirilebilir olacak. Ancak kullanıcı bir dosyaya tıkladığında YouTube video penceresi tarzında bir video penceresi açılıyor ve burada video ekinin oynatımı gerçekleştiriyor. Kullanıcılar kalite ve ses seviyesini ayarlayabildiği gibi bir Chromecast cihazına da yayın yapabiliyor.

Google bu özelliğin her kullanıcının kullanımına sunulacağını, ancak her kullanıcının görmesi için bir 15 gün kadar geçmesi gerektiğini söylüyor.

Bu özellik en çok telefonla çekilen kısa ve küçük boyutlu videolar e-posta üzerinden başkalarına gönderildiğinde kullanışlı olacaktır. Alıcılar fazla uğraşmadan, sadece dosyaya tıklatarak bu videoları izleme imkanı elde edecektir. Bu arada söz konusu özelliğin Gmail’in ekler için getirdiği 50 MB’lık boyut kısıtlamasına tabi olduğunu belirtmek gerekiyor. Yani yüksek çözünürlüklü ve uzun videolar göndermek isteyenlerin başka yollar bulmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER