Teknoloji

Gmail uygulamalarına AMP destekli e-posta iletileri geldi

gmail ios

Google iOS ve Android’deki Gmail uygulamalarını güncelleyerek AMP desteği ekledi. Böylelikle kullanıcılar uyumlu e-posta iletileriyle sanki bir dinamik web sayfasını ziyaret ediyormuş gibi, harici bir internet tarayıcısı sayfası açmadan etkileşime geçebilecekler. Google, söz konusu özelliğin duyurusunu geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirmişti.

Google, bu yeni özelliğin nerelerde kullanılabileceğine dair bazı örnekler de veriyor. Etkinliklere LCV bırakma, abonelik tercihlerini yönetme veya bir Google Dokümanı üzerindeki yorumlara cevap verme bunların arasında yer alıyor. Tüm bunları açık olan e-posta iletisini veya Gmail uygulamasını terketmeden gerçekleştirebilirsiniz.

Aynı zamanda söz konusu özellik e-postaların dinamik olarak güncellenmesine de izin veriyor. Böylelikle eski bir e-posta iletisinin içerdiği eskimiş bilgiler yerine daha güncel verilerin yer aldığı e-posta iletilerinin sizi karşılaması mümkün olacak.

Google’ın AMP kullanımında öncü gibi görünmesine rağmen, diğer e-posta sağlayıcıları da bunu destekliyor. Örneğin Microsoft, yakın zamanda Outlook.com üzerinde geliştirici önizlemesi olarak AMP desteğini e-posta için yayınlamıştı.

Yeni dinamik e-posta iletilerini görmek için, e-postayı gönderen kuruluşun destek sunması gerekiyor. Google bu yılın başlarında yaptığı açıklamada çeşitli iş ortaklarıyla bu desteğin sunulması için çalıştığını kaydetmişti. Bunların arasında Booking.com, Despegar, Ecwid, Freshworks, Nexxt, OYO Rooms, Pinterest ve redBus bulunuyordu. Aynı zamanda SparkPost, Litmus, Twilio Sendgrid, Amazon SES ve Pinpoint gibi üçüncü taraf e-posta ürünleri de bu desteği sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER