Manşetler

Gmail sonuçları Google arama sonuç sayfasına entegre edilecek, öncelikle “alan testi” uygulanacak

Google, arama sonuçlarına Gmail içinden sonuçlar da eklemeye başlıyor. Şu an için kısıtlı sayıda kullanıcıyla gerçekleştirilecek olan “alan testi” sonrasında bu servisi genel kullanıcı kitlesine de sunulacak. Google’ın söylediğine göre bu işlevi web’de herkesin kullanımına sunmak oldukça zorlu bir süreç. Çünkü Gmail, web kadar geniş bir alan, üstelik Gmail hesaplarının gizliliği ve emniyeti de oldukça önemli. Gmail sonuçları da Knowledge Graph sonuçları gibi sağ sütünde yer alacak bir kutuda görüntülenecek. E-posta içeriği varsayılan olarak gösterilir şekilde ayarlı olmayacak, kullanıcının “sonuçları göster” bağlantısına tıklayarak daha fazlasını görmesi gerekecek.

Google, gerçekleştirilecek alan testinin kısıtlı sayıda kullanıcıya açık olacağını, başvuruların ise g.co/searchtrial adresi üzerinden alınacağını kaydetti. Hesapların aktivasyonu birkaç gün içinde gerçekleştirilecek. Söz konusu sservis ilk olarak masaüstüne gelecek, ilerleyen aşamada mobil versiyonda da bu servisi görmek mümkün olacak. SSL altında sunulacak bu servisin mobile aktarımı Google’ın belirttiğine göre daha zor. Görünüşe göre, söz konusu arama işlevi sadece Gmail ile sınırlı kalmayacak; Dokümanlar, Drive ve Takvim gibi servisler de ilerleyen aşamalarda arama sonuçlarının içine entegre edilecek.

Kullanıcılar arama kutucuğuna yazdıkları anahtar kelimenin yanına bir de Gmail kelimesini eklediklerinde Google e-posta sonuçlarını da ana sütunda yer alan bir kutu içinde listeleyecek. Arama kutucuğuna yazılan terim içinde Gmail kelimesinin geçmesi Google’a kullanıcının bu sonuçlarla daha fazla ilgili olduğunu düşündürecek. Eğer Gmail kelimesi anahtar kelimeler arasına eklenmezse, Gmail sonuçları sağda gösterilmeye devam edecek.

İlgili >> Google

İLGİLİ HABERLER