Teknoloji

Gmail avantajlarını Outlook, Hotmail veya Yahoo hesabınızla yaşayın

gmail outlook

Google Yahoo ve Microsoft tarafından sunulan e-posta servislerini kullananlara bir süredir Gmail Android uygulamasını kullanma imkanı sunuyordu. Ancak Google şimdi daha fazlasını yapıyor ve Gmail kullanıcısı olmayanlara daha fazla kucak açıyor.

Şirket Gmailify olarak adlandırdığı yeni özelliğinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bunun sayesinde Gmail kullanıcılarının yararlandığı gelen kutusu organizasyonu, gereksiz e-posta koruması, Google Asistan kartları gibi özelliklerden Gmail hesabı olmayanlardan yararlanma imkanı elde ediyor. Bu özellik şu anda sadece Gmail Android uygulaması üzerinden ve web’den kullanılabiliyor ve sadece Yahoo, Outlook ve Hotmail hesapları sunulan imkanlardan yararlanabiliyor. Google ileride daha fazla e-posta servis sağlayıcısını listeye eklemeyi planlıyor.

Gmailify’ı kullanmak isteyenlerin Gmail mobil uygulaması veya mail.google.com adresinden Gmail olmayan hesaplarıyla giriş yapmaları ve daha sonra Hesapları Bağla işlemini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Google, e-posta iletilerinin sosyal, tanıtımlar ve güncellemeler gibi kategorilere bölüneceğini, seyahat ve otel bilgilerinin de Google Asistan kartları olarak gösterileceğini söylüyor. Ayrıca daha hızlı arama yeteneklerinden de yararlanmak mümkün olacak. Üstelik hesaplar arasındaki bağlantıyı istediğiniz zaman kaldırabilir, Gmail uygulamasının kullanmayı bırakabilirsiniz. Eğer ilk kez Google’ın istemcisini Gmail olmayan bir hesapla kullanacaksanız, bağlamak için yeni bir Gmail adresi oluşturmanız gerekecek.

E-posta günümüzde en gözde araçlarından bir tanesi olmayabilir, ancak şirketler kullanıcıları kendi ekosisteminde tutmakm için bu iletişim aracına büyük önem veriyor. Microsoft Outlook.com için bir süredir test ettiği yeni tasarımı ve Office 365 paketinde sunduğu özellikleri ve görünümle birlikte getirdi. Yahoo da geçtiğimiz aralık ayında Gmail hesaplarını Yahoo Mail içinden kullanma fırsatı sunmuştu. Gmail her ay 1 milyardan fazla kullanıcıya aktif olarak hizmet veriyor ve rakamlara bakıldığında kazanan gibi görünüyor. Ancak rekabet çok yoğun ve şirketin bu rekabette galip gelmeyi sürdürmesi için sürekli yeniliklere ihtiyacı var. Google da sunduğu yeni özelliklerle bunun farkında olduğunu gösteriyor.

 

 

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER