Teknoloji

Gmail mobil arayüzüne çoklu hesap desteği ekledi

Google, mobil tarayıcılara özel Gmail arayüzünde birtakım güncellemeler yaptı. Çoklu hesap özelliğini ekleyen servis sağlayıcı aynı zamanda ek ayar seçenekleri de sunmaya başladı. Gmail’in masaüstü versiyonunun aksine mobil versiyon uzun bir süredir çoklu kullanıcı girişi desteği sunmuyor, bu nedenle mobil ortamda birden fazla hesabı aynı anda yönetmek mümkün olmuyordu.

Güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar mobil cihazları üzerinde aynı anda birden fazla Gmail hesabını kontrol etme fırsatı bulacak. Google ekranın altına yeni bir hesap geçiş tuşu ekledi. Bu tuşa tıklandığında veya dokunulduğunda açılacak olan bir menü yeni bir hesaba giriş, mevcut hesaplar arasında geçiş, hesapların tümünden çıkış yapma imkânı sunuyor.

Öte yandan bu güncelleme kullanıcılara daha fazla ayar yapma imkânı sunuyor, bunların arasında mobil ortama özel e-posta imzaları da bulunuyor. Bu sayede e-posta alıcılarına mesajların mobil cihazdan yazıldığı ve bazı yazım hatalarını normal karşılanması konusunda üstü kapalı mesaj verilmiş oluyor. Ayrıca yeni bir otomatik cevaplama opsiyonu da mevcut. Bu opsiyon, mesajı hareket hâlindeyken ayarlama fırsatı veriyor, söz konusu yenilik özellikle ofisten çıkarken otomaitk cevaplamayı açmayı unutanlar için çok kullanışlı olacaktır.

İlgili – Gmail Blog

İLGİLİ HABERLER